Ankara'da Çankaya Belediyesi bir ilke imza atarak gece çalışan ailelerin çocuklarını bırakabileceği bir kreş açtı. Çocuklar akşam 7'den sabah 7'ye kadar kreşte kalabilecek.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in 31 Mart yerel seçimlerinden önce Çankayalılara vaadi olan gece kreşi uygulaması başladı.

Güner aday olarak verdiği röportajda kreş sayılarını artıracaklarını ve ihtiyaca göre çeşitlendireceklerini belirterek projelerini şöyle anlatmıştı: “Gece çalışan ebeveynler için gece kreşleri açmayı planlıyoruz. Nöbete kalan, mesaisi gece saatlerinde olanlar için. Akşam saatlerinde katılmaları gereken programları olan ebeveynler için de ‘Çocuk Durağı’ uygulamamız olacak. Mesela düğüne, yemeğe çıkacak insanlar bu duraklardan faydalanabilecek. Ayrıca çocukları toprakla iç içe vakit geçireceği ‘Ekolojik Kreşler’ olacak.”

Gece kreşi Maltepe Gündüz Bakımevinde pilot uygulama olarak başladı. Gece kreşinden 3-6 yaş arasındaki çocuklar 19.00-07.00 saatleri arasında faydalanabiliyor. Gece çalışan ailelerin yanı sıra üç-dört saatlik işi olan aileler de kreşe çocuklarını bırakabiliyor.

Kreşte çocuklar için akşam yemeği ve çeşitli etkinlikler var. Gece kreşi ailelerin talepleri doğrultusunda diğer mahallelerdeki kreşlerde de uygulanacak.

Çankaya Belediyesi’nin açıklamasına göre halihazırda 15 kreşte iki bin çocuğa eğitim veriliyor.

İşte yeni eğitim-öğretim yılında üç büyükşehirdeki okul servis ücretleri