Yeni jenerasyonda içkiyi azaltan ya da hiç içmeyenlerin sayısı arttıkça bu kitleye yönelik hizmetler de çeşitleniyor. Yeni flört uygulaması Dry Baby bu gruptaki bekarları hedef alıyor.

Z kuşağının içkiyle arasının çok iyi olmadığını gösteren araştırmalar sık sık karşımıza çıkıyor. Yine de hiç içmemekle çok içmek arasında bir yelpaze var. Örneğin içkiyi bırakan ya da azaltanlara “ayık meraklı” (sober curious) deniyor. Bu yaşam tarzı 2010’ların sonlarında özellikle genç yetişkinler arasında yayılmaya başladı ve benimseyenlerin sayısı artıyor.

Teknoloji sitesi TechCrunch’ın NCSolutions araştırma şirketine dayanarak verdiği haberde ABD’lilerin yüzde 41 kendini “ayık meraklı” olarak tanımlamış. Bu oran gençlerde daha yüksek. Z kuşağının yüzde 61’i içkiyi azaltmayı planlıyor.

Dry Baby flört uygulaması işte bu kitleye hitap etmek üzere kurulmuş, şu anda sadece New York ve Los Angeles şehirlerini kapsıyor. Aslında bekarları eşleştiren bir uygulama olmanın ötesine geçerek içki içmeden sosyalleşmek isteyenler için bir topluluk yaratma iddiası taşıyor.

Şu ana kadar okuma partileri düzenleyen Reading Rhythms gerçek hayatta buluşmalar bulmak için Storytell ve bekarlara yönelik “bilinçli” etkinlikleriyle tanınan The Feels gibi New York merkezli şirketlerle işbirliği yapan Dry Baby içkisiz dans geceleri gibi etkinlikleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Kurucu ortak John Calaba “Buluşup (alkolsüz) etkinlik yapmak isteyen çok büyük bir kitle var, bu insanlara ulaşmak istedik” diyor: “Karanlık bir barın etrafında oturmuyorsanız kendinizi ne yapacağınızı bilemez halde bulabiliyorsunuz.”

Z kuşağı ve romantik ilişki: Modernleşme mi yozlaşma mı?