Acun Ilıcalı uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya ile bugün evleniyor. Düğünün önce 5 Eylül’de Muğla’da bir otelde yapılacağı yazılmış, ardından 4 Eylül’de İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda olacağı söylenmişti.
Ilıcalı’nın dördüncü kez nikah masasına oturacağı düğünün davetiyesi dün internete sızdı ve son bilgiler doğrulandı. Davetiyede konuklara küçük bir not düşülmüş: No social media, please! (sosyal medya kullanılmasın lütfen). Davetliler çiftin bu ricasına uyacak mı akşam göreceğiz. Çiftin davetlilerden bir ricası daha var. ‘Dress code’a, yani giyim kuşama dikkat edilmesi.
Genelde özel davetlerde, açılışların davetiyelerinde görmeye alışık olduğumuz ‘dress code’ hatırlatması, davetlilere kibarca gelirken ne giymeleri gerektiğini söyleme biçimi. Ilıcalı-Altunkaya çiftinin düğününde ‘dress code’ ise çok da alışıldık bir şey değil. Ilıcalı-Altunkaya çifti konuklardan ‘black party chic’ temasıyla giyinmelerini istiyor.
Tabii davetiyeyi eline alan hemen hemen herkes ‘Nedir bu black parti chic ve benim gardrobumda buna uygun kıyafetim var mı’ diye bakmaya başladı, hatta Google’dan arama yapanlar da oldu herhalde.
Peki nedir bu black party chic?
Aslında adından da anlaşılacağı üzere özetle parti şıklığında giyinmek.
Normalde düğünlerde ‘dress code’ olarak ‘Black Tie’ yazar. Yani erkeklerden smoking giymeleri istenir. Elbette kadınlar da buna uygun giyinir. Buradaki ‘black tie’ smokingin ayrılmaz bir parçası olan papyona verilen isim.
Ama Ilıcalı ve Altunkaya bu denli ‘formal’ bir düğün istemiyorlar kendilerine. Zaten Acun Ilıcalı’nın yılın önemli bölümünde parmak arası terlikle dolaşan biri olduğu hatırlanınca, kendi düğününde de daha rahat giyinmek istemesi, konuklarından da bunu istemesi normal sayılabilir.
Ama tabii rahat derken o kadar da rahat değil, sonunda bu bir düğün. Ne Ilıcalı kendi düğününe şort-tişört-parmak arası terlikle gelecek ne de konuklarından bunu bekliyor. O yüzde ‘party chic’ denmiş, yani basitçe ‘Parti kıyafeti’ denmek isteniyor.
Ama yine de, öyle herhangi bir parti değil, ‘black party chic’ yani ‘siyah parti kıyafeti.’ Evet, buradaki siyah renk olan siyah. Kısacası şu: Ilıcalı ve Altunkaya konuklarına ‘Rahat giyinin ama o kadar da rahat değil’ diyor.
‘Black party chic’ aslında kadınlar için görece daha kolay. Herhangi bir siyah renkli şık, tercihan tek parça kıyafet ‘black party chic’ kriterini karşılıyor. Ama elbette magazin basının kapısında yığınak yapacağı böyle bir düğüne kimse herhangi bir siyah renkli şık, tek parça kıyafetle gitmek istemez. Şıkın daha şıkının ise bir üst sınırı elbette yok. Hemen hemen bütün önemli tasarımcıların ve moda evlerinin ‘black parti chic’ kıyafetleri var, kesenize göre artık.
Erkeklerde ise bu ‘black party chic’ konusu biraz daha zor. Elbette, ‘Ben klasikten şaşmam’ deyip smokinginizi giyip düğüne gitseniz kimse sizi yadırgamaz; çünkü smoking de aslında ‘Black pary chic’e uygun bir giysi. Ama içinizden ‘Daha rahat giyinmek istiyorum’ cümlesini geçirecek olursanız zorluklar başlıyor; çünkü davetiyede yazan ‘black’ kelimesi size koyu renk giyinmeyi şart koşuyor. Evet eylül geldi ama hala yaz aylarındayız, içinize şık bir siyah kazak giyerek gidemezsiniz, tişört ise hafif kaçar.
Bu düğünde esas şıklık sınavını korkarız smoking giyip dertten kurtulmak yerine ‘daha rahat’ giyinmek isteyen erkekler verecek. Çünkü ‘black party chic’ bir erkek sporu değil kadın sporu ve kadınlar bu konuda çok daha hazırlıklı.