Boyner Grup 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için "Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz" sloganıyla yayınladığı üç sosyal sorumluluk filmiyle üç Kristal Elma ödülü aldı.

Reklam ve pazarlama dünyasının prestijli organizasyonlarında Kristal Elma ödülleri Reklamcılar Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl 36’ıncı kez sahiplerini buldu. Törende Türkiye’nin gündeminden düşmeyen kadına şiddet temalı işler ödül aldı.

‘Sosyal Sorumluluk’ kategorisine Boyner Grup öne çıktı. Şirket 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı ‘Takipsizlik Kararı’, ‘Küçüğün Rızası’ ve ‘Camdan Düşen Kız’ adlı filmleriyle Entegre Kampanyalar-Sosyal Sorumluluk kategorisinde Bronz Elma, Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve ‘Küçüğün Rızası’ filmi ile TV & Sinema Sektörel-Sosyal Sorumluluk kategorilerinde ise Kristal Elma’yla ödüllendirildi.

“Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz” sloganıyla farkındalık oluşturmak adına hazırlanan filmlerde Boyner Grup Türkiye’de çok tartışılan ve sayısı her geçen gün artan kadına şiddet vakalarına yer verilmişti. Dizi fragmanı konseptinde çekilen, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddeti odağına alan filmler, dizilerdeki kadın meseleleri üzerinden oluşan gündeme eleştiri niteliğindeydi.

Boyner Yönetim Kurulu Üyesi Ümit dizi fragmanı formatını tercih etmelerinin nedenini şöyle anlatmıştı: “Çünkü dizi izliyoruz.  Madem kadına şiddeti dizilerden izliyoruz, bu yıl mesajımızı böyle vermek istedik. Öldürülen onlarca gerçek kadının haberini kısacık yer alıyor gazetelerde ama dizi karakterlerinin yaşadığı bütün detaylara hakimiz.”

Neler istemiştik, bak nasıl oldu: Boyner’in 15 yıl önce yaptığı Kadınlar Günü kampanyası