Her yıl ağustos ayında Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde Kum Adası'nda adımlarınıza dikkat etmenizde fayda var. Çünkü rahatsızlıklarına deva bulmak için Türkiye'nin pek çok ilinden gelen kişi kendini kuma gömüyor. 

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde Kum Adası olarak bilinen bölge rahatsızlıklarına deva bulmak için her yıl ağustos ayında Türkiye’nin pek çok ilinden gelen kişilerle dolup taşıyor.

Belde merkezinde kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzayan ve karayla bağlantısı köprüyle sağlanan kumluk alan sahilde küçük bir gölet oluşturuyor.

Şifalı olduğuna inanılan Kum Adası her sene özellikle ağustos ayının sonlarında romatizmal hastalıkları olanların tercihi. Çanakkale’den 68 yaşındaki Hikmet Topaloğlu Kum Adası’na pandemi döneminden önce her yıl geldiğini söylüyor. Topaloğlu yaşadığı rahatsızlık nedeniyle her yıl ağustos ayının son haftasında Kum Adası’na gelip şifalı olduğu söylenen kuma bacaklarını gömdüğünü anlatıyor.

Adaya gelenler kumun ağrılarına şifa olduğunu belirtiyor.

Seyfullah Akçay da (70) son 15 yıldır geldiği Kum Adası’nda şifa bulduğunu, bacaklarında beş-altı ay ağrı yaşamadığını dile getirerek romatizmal hastalığı olanlara bunu denemelerini tavsiye ediyor.

53 yaşındaki Nuray Aslan’ın da beş yıldır şifa bulmak için tercihi Kum Adası. Ağrılarına iyi geldiğini söylüyor, bu arada kendisi gibi şifa bulmak için gelen birçok kişiyle tanışmış.

Kum Adası’na sekiz yıldır gelen 66 yaşındaki İbrahim Bağkazar da “Eşimin ayaklarında ve kollarında ağrılar olduğu için gelip burada kalıyoruz. Kumda şifa da buluyoruz” diyor.

Erdoğan 460 TL’lik şifa tavsiyesi verdi, sosyal medya onu konuştu