Hastalığı nedeniyle uzun süredir sahnelerden uzak kalan Celin Dion'un Paris Olimpiyatları'nın açılış töreninde sahne alacağına dair dedikoduları Fransız kültür bakanı doğruladı sayılır: Paris'te olması tesadüf değil. 

Paris günlerdir Olimpiyatlarla yatıp kalkıyor. Cuma günü açılış töreni yapılacak Olimpiyatlar dünyanın da gündeminde. Şimdiye kadar yapılan en yeşil Olimpiyat Oyunları olma iddiasından sporcuların karton yataklarına, bilet satış rekoru kırmasından Olimpiyat Köyü’nde dağıtılan kondomlara her gün yeni bir haberle gündeme geldi.

Dünyanın en büyük spor etkinliğinin görkemli anlara imza atması muhtemel açılış töreni de merakla bekleniyor. Törence Celine Dion’un sahne alacağı söylentileri ise aldı yürüdü.

İlk kez bir açılış töreni stadyumda yapılmayacak. Seine Nehri üstündeki törende 85 tekne sporcuları taşıyacak. Dört saat sürmesi planlanan ve Eyfel kulesinin de mekanlardan biri olacağı törende 3 bin 500 kişilik dev bir ekip performans sergileyecek.

Hastalığı nedeniyle dört yıldır canlı performans sergilemeyen Dion’un açılış töreninde sahne alacağı söylentisi şarkıcının Paris’te görülmesinin ardından hız kazandı. Fransız televizyonu TF1’de bir programa konuk olan Fransız spor bakanı Amélie Oudéa-Castéra konuyla ilgili soruya net cevap vermekten kaçınsa da Dion’un Paris’te olmasının tesadüf olmadığını söyleyerek haberi bir nevi doğrulamış oldu.

Sürpriz elementinin açılış törenin önemli bir parçası olduğunu söyleyen bakan “Büyük sanatçılar çıkacağını vadetmiştik” demekle yetindi.

Seine Nehri üstünde bir platformda piyano ile görüldüğü söylenen Lady Gaga’nın da törende performans sergileyeceği konuşuluyor. Sürprizi bozmamaya kararlı Fransız bakan bu konuda da yorum yapmaktan kaçındı.

Dion Olimpiyatlar’ın yabancısı değil. 1996’da ABD Atlanta’da yapılan Olimpiyat Oyunları’nın açılışında sahne almıştı. Tören dünyada 3.5 milyar insan tarafından izlenmişti.

Katı kişi sendromu isimli nörolojik bir hastalık teşhisi konan Dion kötü haberi Aralık 2022’de dinleyicileriyle paylaşmıştı. Kaslarının kontrolsüz şekilde kasılmasına yol açan hastalığıyla mücadelesini ‘Ben Celine Dion’ isimli belgeselinde anlatmıştı.

Celine Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibi