TIR şoförü damat Adana'da aynı mesleği yapan iki ağabeyinden düğün hediyesi olarak birer araç lastiği aldı.

Düğünlerde gelin ve damada altın, para takılması alışık olduğumuz bir gelenek. Ancak Adana’da bir düğünde damada çok ilginç bir şey takıldı: TIR lastiği.

AA’nın haberine göre Merkez Çukurova ilçesinde TIR şoförü 29 yaşındaki Lut Han Kocabaş hayatını 25 yaşındaki Ayşe Nur Eroğlu ile birleştirmeye karar verdi. Çift gelin arabası olarak seçtikleri TIR’la kentte tur atarak düğünün yapılacağı salona gitti.

Takı töreninde damadın aynı mesleği yapan ağabeyleri Semih ve Sefa Kocabaş kardeşlerine kurdeleyle süsledikleri iki tır lastiğini hediye etti.
Semih Kocabaş üç erkek kardeş olarak baba mesleği TIR şoförlüğü yaptıklarını söyledi. En küçük kardeşlerinin düğünü olunca hediye olarak TIR lastiği verme kararı aldıklarını anlatan Kocabaş “İhtiyacı vardı. Böyle bir şey aklımıza geldi. Kardeşim çok  mutlu oldu, sevindi. Para önemli değil, bizim için ihtiyaç önemli. Altından daha değerli olduğu için kardeşimize onu layık gördük, öyle yaptık. Düğünden önce hiç bahsetmedik, sürpriz yaptık. Kendi de görünce şaşırdı, duygulandı biraz” dedi.

Çeyrek altının fiyatı dört bini bulurken tam altın 15 bin 500 liranın üstünde. TIR lastiği fiyatları ise ortalama 12-15 bin lira arasında.

Pahalı bir düğün mü, mükemmel bir balayı mı: Yüzük ne kadar pahalıysa boşanma ihtimali o kadar yüksek