ABD'li pedofil milyarder Epstein'in dosyasında geçen isim Banu Küçükköylü. İlk gün bir başka güzellik kraliçesi Banu bulundu, ikinci gün yine güzellik kraliçesi olan Küçükköylü'ye de ulaşıldı. Ama o da 'Adı geçen ben değilim, başka bir Banu' diyor.

Türkiye iki gündür, cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçuyla tutuklandıktan sonra 2019’da cezaevinde ölü bulunan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein davasında kamuya açıklanan belgelerde adı geçen Banu Küçükköylü’yü konuşuyor.

Emlakçı mı? Kandırılıp tuzağa düşürülen genç biri mi, iddialara göre Prens Andrew’nun emlak danışmanlığını da yapan bir iş kadını mı? Türkiye’de mi yaşıyor ABD’de mi?

Bu konuda doğru / yanlış bilgiler bir süredir İnternet’te dolaşırken nihayet dün Voice of America  muhabiri Mehmet Sümer, Küçükköylü ile konuştu. “Bahsedilen kişi ben değilim, ortada bir isim benzerliği var” diyerek Epstein ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Hatta kendisiyle ilgili yapılan haberlerde 1993 Türkiye 3. Güzeli Banu Sağnak’ın fotoğraflarının kullanıldığını, bunun da bir kafa karışıklığı yarattığını söyledi.

Küçükköylü 1991 yılında güzellik yarışmasına katıldığını, bir dönem de ABD’de yaşadığını ancak Epstein ve davayla uzaktan yakından ilgisi olmadığını anlattı. Küçükköylü, iki yıl önce İngiliz The Sun gazetesinin de kendisine ulaştığını ve konuşması için büyük paralar teklif ettiğini, ancak onlara da aynı cevabı verdiğini belirtti.

Banu Küçükköylü 1991’de Miss Turkey yarışmasına katıldı

Ancak Banu Küçükköylü’nün Jeffrey Epstein’a yakın olan isimlerle birlikte çekilen fotoğrafları hala bazı soru işaretleri barındırıyor.

Fotoğraf: edge.org

Yukarıdaki fotoğrafta ortadaki kişi Jeffrey Epstein’i andırıyor ancak o değil. İddialara göre Epstein’in entelektüel ve akademik camiayla ilişkisini sağlayan John Brockman adlı yayıncı. Brockman aynı zamanda edge.org adlı popüler bilim / fikir  sitesinin de kurucusu. Sağdaki Kelly Bovino Umekubo ise iddiaya göre Epstein’e genç kız bulmasında yardım eden kişi. Yukarıdaki fotoğraf 27 Şubat 2003’te Edge’in verdiği yemek davetinde çekilmiş.

Aynı gece çekilen bir başka karede Banu Küçükköylü ve John Brockman birlikte görünüyor.

‘Ben değilim, Florida’da çalışan bir kuaför kadın’

Serbestiyet gazetesine de konuşan Banu Küçükköylü listelerde adı geçen kadının kendisi olmadığını söylüyor: “Listelerde adı geçen Banu Küçükköylü; Florida’da çalışan, kuaförlük ve emlakçılık yapan, Epstein’ın tuzağına düşürülen kadınlardan biri. Epstein’a 100 milyon dolarlık dava açtığına dair haberler var. Benimle isim benzerliği kuruluyor sürekli.

Aynı şeyi yıllar önce The Sun Gazetesi de yapmıştı. Fakat haberde kesin ifadeler yoktu. Haberde, ‘Refia Banu Küçükköylü olduğuna inanılıyor’ diye geçtiği için avukatım dava açmamızın bir sonuca varmayacağını söylemişti.

Şimdi yine aynı şeyler başıma geliyor. Google’dan bulduklarını derleyip haber yapıyorlar. Mesela güzellik yarışmasına katıldığım doğru, ki hayatımda çok az öneme sahip bir olay bu. Burs verileceği için katılmıştım. Ama yarışmada üçüncü olduğumu yazmışlar, halbuki dördüncüydüm ve çoğu yerde benim fotoğrafım diye Banu Sağanak’ın fotoğrafı paylaşılmış.”

Küçükköylü John Brockman’la birlikte çekilen fotoğraflarıyla ilgili de şöyle demiş: “Arşivlerden başka bir fotoğrafımı da bulmuşlar yayıncı John Brockman ile beraber. Amerika’ya Ted konferanslarına gittiğimde çekildiğim bir fotoğraftı. Kendisinin Epstein listelerinde adı geçti diye de her şeyi birbirine bağlamışlar.”

Yine Epstein haberlerinde adı en çok geçen Prens Andrew’un emlak danışmanı olduğu sorularına ise şöyle cevap vermiş: “Özgeçmişimde geçen ‘Royal family’ ifadesini de Prens Andrew’e bağlayanlar olmuş. Oradaki Royal Family’den kasıt Körfez Bölgesi’nden beraber çalıştığım üst düzey müşterilerim. Avukatıma söyledim. Yalan haber yapanlarla ilgili hukuki süreç başlatacağım.”

Banu Küçükköylü lisenin bir kısmını ve üniversiteyi ABD’de okudu, şimdi Türkiye’de yaşıyor ve üzerine kayıtlı bir emlak danışmanlığı şirketi bulunuyor.