Mayıs ayında denize açılması beklenirken arıza nedeniyle dört aydır Belfast'ta limanda tamir gören kruvaziyer nihayet demir aldı. Dünyanın en uzun deniz seyahati başlıyor.

Her şey planlandığı gibi gitseydi Villa Vie Residences seyahat şirketinin Odyssey adlı kruvaziyeri 30 Mayıs günü Kuzey İrlanda’nın Belfast limanından kalkacak, 1301 gün  boyunca Fransa’dan Meksika’ya, Japonya’dan Güney Afrika’ya dünyayı dolaşacaktı. Ancak 2019’dan beri denize inmeyen Odyssey’de çeşitli arızalar baş gösterdi ve kalkış birkaç kez ertelendi.

Reuters’ın haberine göre aradan geçen dört ay içinde tüm arızalar giderildi ve kruvaziyer nihayet dün gece demir aldı.

Beklediler ama keyifleri yerindeydi

Peki yolcular aylarca süren bu aksaklığa isyan etmedi mi? Pek sayılmaz, hatta bazılarının keyfi gayet yerindeydi. Yaklaşık 200 yolcunun günlük rutini şöyleydi: Arzu edenler günü gemide geçirip bütün hizmetlerden yararlanabiliyor. Limanda duruyor oluşlarını saymazsak bir gemi seyahatinde ne yapılıyorsa onu yapıyor. Ancak akşamları tamirat devam ederken karaya inerek parası şirket tarafından ödenen otellerde konaklıyorlar.

Belfast’te kalmak zorunda da değiller. Şirket isteyenleri Avrupa’nın başka ülkelerine de gönderiyor. İspanya’nın çeşitli şehirlerine, Liverpool ve Amsterdam’a geziler şirket tarafından teklif edilen destinasyonlardan bazıları.

Yedi kıtaya yolculuk

Odyssey’nin seferi 1.301 gün sürecek, yedi kıtanın tamamını ziyaret edecek ve Rio de Janeiro’dan Singapur’a 425 limanda duracak. kruvaziyerdeki restoranlar, havuz, spa, iş merkezi, sinema salonu gibi eğlence odaları ve tıbbi tesisler yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde donatılmış.

Yolcular arasında bulunan ABD’li yatırım uzmanı Holly Hennessey, “Belfast’ın kalbimdeki yeri her zaman başka olaca” diyor: “Çok farklı insanlarla tanışmak, kent ortamında ve arabasız olmak ve Amerikan siyasetinden uzak kalabilmek harikaydı.”

Üç buçuk yıllık dünya turu üç aydır yerinde sayıyor: Gemi kalkmadan arızalandı ama yolcular tatile başladı bile