George Clooney on yıl müzmin bekardan karısına aşık bir aile babasına dönüştü. 10 yıldır evli olduğu Amal Alamuddin'le birlikte kurduğu Clooney Adalet Vakfı'nın ödül gecesinde yine karısına övgüler yağdırdı.

George Clooney tam 10 yıl önce bugün 36 yaşındaki Lübnan asıllı İngiliz avukat Amal Alamuddin’le evlenerek çevresini şaşırtmıştı. O zaman 53 yaşında olan karizmatik aktör Hollywood’un müzmin bekarıydı ve o güne kadar evlenmeye hiç niyetli gibi görünmüyordu.

Bugün anlaşılıyor ki Clooney aslında yarım asırdan uzun süre Amal’ı beklemiş ve bulunca da bir daha bırakmamış. Karısının güzelliğine, altı yaşındaki ikiz çocukları Ella ve Alexander’a nasıl iyi bir anne olduğuna, mesleki başarısına övgüler yağdırmaya doyamayan George Clooney son olarak çiftin birlikte kurduğu Clooney Adalet Vakfı’nın ödül gecesinde Amal hakkında konuştu. Bu kez konu karısının insan hakları ve daha adil bir dünya için yaptıklarıydı.

Clooney çifti hemen hemen bütün gala davetlerine  birikte gidiyor

Her ikisi de politikayla yakından ilgilenen Clooney çifti ‘The Clooney Foundation for Justice’i (CFJ) 2016’da ‘Gazeteciler, kadınlar, demokrasi savunucuları ve azınlıklar gibi savunmasız gruplara hukuki destek sağlayarak insan hakları ihlallerini gerçekleştirenlerin yargı önüne çıkarma’ misyonuyla kuruldu.

Vakıf her yıl adını Güney Afrikalı insan hakları avukatı Albie Sachs’ten alan ödüller veriyor. Bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden jinekolog ve insan hakları savunucusu Dr. Denis Mukwege aldı. 1999’da kurduğu Panzi Hastanesi’nde 70 binden fazla cinsel şiddet mağdurunu tedavi eden Dr. Mukwege cinsel şiddetin bir savaş silahı olarak kullanılmasına karşı verdiği mücadele nedeniyle 2018’de Nobel Barış Ödülü’ne de layık görülmüştü. Diğer ödül alanları vakfın web sitesinde bulmak mümkün.

Her zaman tarihin doğru tarafında duruyor

Dün gece New York şehrinde düzenlenen ödül töreninde People dergisi muhabirinin uzattığı mikrofona “Eşim ne yaparsa yapsın, her zaman desteklerim” dedi: ” O her zaman tarihin doğru tarafında yer alıyor ve ne olursa olsun onunla aynı odada olmaktan her zaman gurur duyuyorum.” Amal Clooney de övgüye övgüyle yanıt verdi ve “(George) inanılmaz bir aktivist ve bu işi birlikte yapabilmek bana çok şey ifade ediyor” dedi.

George Clooney karısının hukukçu olmasıyla gurur duyduğunu sık sık vurguluyor. Geçen yıl The New York Times’a verdiği röportajda vakıftan bahsederken de “Tüm ağır işleri o yapıyor, ben sadece sesini duyuruyorum. Bence bu, iyi bir takım çalışması” demişti.

Bugün (27 Eylül) Clooney çiftinin evlilik yıldönümünü. Röportajda bu kutlama planları da soruldu. George Clooney her zamanki muzip haliyle “Onu bir yere götürüyorum ama nereye olduğunu bilmiyor” diye cevap verdi.

LOS ANGELES – MAY 07: George Clooney and Amal Clooney arrives for the Hulu’s ‘Catch-22’ US. Premiere on May 07, 2019

George Clooney uzun uzun yazdı: Biden’ı seviyorum, ama başka adaya ihtiyacımız var