İsviçre güzeli Kristina Joksimovic eşi tarafından katledildi. Medyada 'Thomas' takma adıyla anılan koca eşini önce boğdu, ardından bazı vücut parçalarını parçalayıp blender'da öğüttü.

Eski Miss İsviçre finalisti Kristina Joksimovic şubat ayında İsviçre’de evinde ölü bulundu. Kan donduran cinayet Joksimovic’in 41 yaşındaki “Thomas” olarak bilinen eşi tarafından işlendi. Thomas eşini öldürdü, ardından cesedi yok etmeye çalıştı ve bazı vücut parçalarını blender’da “püre” haline getirdi.

Çarşamba günü görülen duruşmada cinayete dair yeni detaylar gün ışığına çıktı. Joksimovic’in eşi ve iki çocuğunun babası mart ayında işlediği cinayetin sebebinin “nefsi müdafaa” olduğunu söylese de uzmanlar buna dair herhangi bir kanıt bulamadı. Hatta cinayetin işlenme şeklinin nefsi müdafaayla çeliştiği belirtildi. Joksimovic’in ölüm sebebi boğulma olarak belirlendi.

Joksimovic’in otopsi raporu cani kocanın eşini önce testere ve bıçaklarla paramparça ettiğini ortaya çıkardı. Genç kadının vücudunun bazı parçaları el blender’ı kullanılarak “öğütülmüş” ve kimyasal bir çözeltide yok edilmişti.

Thomas cinayetin öğrenilmesinden hemen sonra tutuklandı. İlk ifadesinde eşini evde ölü bulduğunu ve panikle yok etmeye çalıştığını söylemişti. Thomas’ın ifadesini alan polisler katilin oldukça soğukkanlı olduğunu söyledi. Thomas “yüksek suçlu enerjisine sahip ve empatiden yoksun” biri olarak tanımlandı.

Daha önce de bir kadını boğmaya çalışmış

Savcılık Thomas’ın daha önce de bir kadın tarafından şikayet edildiğini tespit etti. Eski sevgilisi Thomas’ı onu duvara sert bir biçimde çarparak boğmaya çalıştığına dair şikayette bulunmuş.

Joksimovic daha önce Kuzey İsviçre güzeli seçilmiş ve 2007 yılında Miss İsviçre finalisti olmuştu. Daha sonra bir işletme açarak modellik dersleri vermişti.

Cinayet sanığı suçlamayı ‘gurur meselesi’ yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz’