İzmir'de bir balık restoranı kentte gevrek olarak adlandırılan simitten esinlenip levrek balığını gevrek gibi pişirip sunuyor.

İzmir’de simide gevrek denir, çekirdeğe çiğdem, domatese domat, incire yemiş. İzmirliler bu listeyi uzatabilir, hayatına İzmirli girenler bunları ilk duyduğunda yaşadığı şaşkınlığı bilir.

Şimdi de levrek gevrek demeye başladılar. En azından bir balık restoranında…

Balık yemekleri şefi Şahin Kılıçdere ailesiyle Buca ilçesinde işlettiği restoranında müşterilere farklı lezzetler sunmak amacıyla girdiği arayış sonucunda gevrek olarak isimlendirilen simitten esinlenerek levreği bu şekilde servis etmeye başladı.

Menüye değişik lezzetler eklemeye çalıştıklarını anlatan Kılıçdere “Levrek gevrek, bu menüdeki farklı lezzetlere bir örnek. Kentin simgesi olan gevreği ve deniz ürünü levreği ortak noktada buluşturduk” dedi.

Levrek, gevrek gibi susama bulanarak hazırlanıyor.

Yeni bir ürün olmasına rağmen günde 60-70 porsiyon sattıklarını söyleyen Kılıçdere tarifi de paylaştı: “Soya soslu kılçıksız levrek baharatla harmanlanıyor ve yufkanın içine sarılıyor. Daha sonra susama bulanarak yağda kızartılıyor. Gevrek ama içinde levrek var. Müşterilerimize bu şekilde tarif ediyoruz.”

Müşterilerden Uğur Çatak da daha öncesinde tattıkları lezzeti misafirlerinin de denemesi için restorana geldiklerini söyledi. Levrek gevrek tabağını sürekli yediklerini anlatan Çatak fikrini şöyle anlattı: “Genellikle çocuklarımıza söylüyoruz ürünü. Muazzam bir lezzet. Gevreği anımsatan bir ürün, rahat da yeniyor.”

Zeytin ağaçları çiçek açmış Ege’de: Kış güzel kokacak