Bugünlerde bir ada almayı düşünüyorsanız Konya'da size göre bir parça olabilir. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'ndeki 550 bin metrekarelik ada metrekaresi 9 dolardan satılık.

Konya’da Beyşehir merkezine 12 kilometre mesafede Beyşehir Gölü kıyısındaki Gölkaşı Mahallesi’ne bağlı 550 bin metrekarelik ada satışa çıkarıldı.

‘Çeçen Adası’ ismiyle anılan ada iki kilometre uzunluğundaki adada tarım ve hayvancılık yapılıyor. Satışla ilgilenen gayrimenkul ofisinin verdiği bilgiye göre adada imar izni yok, ikinci derece sit alanı olarak geçiyor. 450 bin metrekarelik ekili alanında arpa ve buğday yetiştiriliyor. Küçükbaş hayvanlar ve tarım makineleri mahalleye iki kilometre uzaklıktaki adaya tekneyle kurulan düzenekle taşınıyor.

Tarım ve hayvancılık için kullanılıyor.

Metrekaresi 9 dolardan satışa çıkarılan adaya talip olan kişinin yaklaşık 165 milyonu gözden çıkarması gerekiyor. Satış işlemleriyle ilgilenen İbrahim Ok adanın çok ilgi gördüğünü, şimdiden İstanbul’dan bir şirketin ciddi alıcı olarak talip olduğunu anlatıyor. Ancak adanın sahibi şimdilik beklemedeymiş. Kendisi de adaya miras yoluyla sahip olmuş.

Gölkaşı Mahallesi Muhtarı Ali Navruz mahalleye bağlı birden fazla ada olduğunu söyleyerek satışı beklenen adaya kendi imkanlarıyla yaptıkları 10 tona kadar yük kaldırma kapasitesi olan sal ve tekneyle erişilebildiğini anlatıyor.

Adanın Anamas Dağı ve doğal olarak göl manzaralı olduğunu da belirtelim.

Bodrum’da 220 milyon liraya satılık ada