Deniz Akkaya, Efe Önbilgin ile birlikteliğinden dünyaya gelen 16 yaşındaki kızı A. Ö.'e şiddet uyguladığı gerekçesiyle 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Eski manken Deniz Akkaya, Efe Önbilgin’den dünyaya gelen kızı A. Ö.’ye şiddet uyguladığı, evinin balkonuna kilitlediği iddialarıyla gündeme getirmiş, olayın ardından devlet korumasına alınan A. Ö. ifadesinde annesinin kendisine termosla vurduğunu söylemişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Akkaya hakkında “Alt soya karşı kasten yaralama” suçundan soruşturma başlatmıştı.

Habertürk’ün haberine göre mahkeme açılan davada Deniz Akkaya’yı “Alt soya karşı kasten yaralama” suçundan 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırdı. Akkaya’nın daha önce başka bir suçtan sabıkasının bulunması ve suça meyilli kişiliği nedeniyle cezayı da ertelemedi.

Akkaya karardan sonra Instagram hesabından açıklama yaptı: “16 senedir yemedim yedirdim. Her şeyin en güzelini aldım, imkanları zorladım. Erkek olmak, adam olmak, baba olmak başka bir şey… Hanımlar, çocuk yapacağınız adamı çok doğru seçin. Hayatımda ilk kez okul parasını bu sene ödedi diye çıldırıp bunları isteyecek kadar düşebilecek biriyle muhatap olduğum için kendime kızıyorum.”

Deniz Akkaya’nın Instagram’daki açıklaması

Çocuk babasına teslim edildi

Efe Önbilgin’in avukatı Şeyda Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre A.Ö. İstanbul 4. Aile Mahkemesi ve İstanbul 3. Çocuk Mahkemesi’nin kararıyla babasına teslim edildi.