Fiziksel aktivitenin hem beden hem ruh sağlığı için sayısız faydası olduğunu biliyorsanız neden hâlâ spora başlayamadınız? Belki de size biraz ilham lazımdır ve o da ay sonunda Parkorman’da düzenlenecek Boyner Dynamic Fest’tedir.

İlki geçen sene düzenlenen Boyner Dynamic Fest için geri sayım başladı. 28-29 Eylül’de Bonus Parkorman’da gerçekleşecek festival, yine nabzı yüksek tutmaya hazırlanıyor. İki gün boyunca farklı spor etkinlikleri, eğlenceli atölyeler, teknolojik deneyimler ve ilham veren söyleşiler festival ziyaretçilerini bekliyor.

İlham meselesi önemli… “Bu sefer kesin başlıyorum” dediğiniz anları hatırlayın. O motivasyonun, daha amiyane tabirle o “gaza gelişin” arkasında size ilham veren birileri vardır. Belki 80’inde maraton koşan bir neşeli bir adam, ilerleyen yaşına rağmen kaslarını korumayı başarmış güçlü bir kadın, ikiz bebeklerini taşırken kendini hiç de yorgun hissetmeyen genç bir anne, yoğun bir antrenman tempoyla çalışırken hem bedenen hem de mental açıdan güçlenmiş çelik gibi bir sporcu… Her biri sizi farklı yönleriyle heyecanlandırabilir.

Olimpiyat sporcuları orada

Olimpiyat sporcuları Fenerbahçeli Milli Yüzücü Kuzey Tunçelli, Milli Eskrim sporcusu Nisanur Erbil ve genç yüzücü Aysu Türkoğlu tam da bu sebeple kendi ilham veren hikayelerini anlatmak üzere Boyner Dynamic Fest’te katılacak.

Başka neler var derseniz, adı üstünde “dinamik” festivalde iki gün boyunca bol bol hareket var.
Her iki gün de koşu ile başlıyor. Doğanın kalbinde 1,7 kilometrelik bir parkurda gerçekleşecek koşular katılımcıların hem bedenlerini hem de ruhlarını canlandırarak gün boyunca devam edecek spor etkinliklerine zemin hazırlayacak.

Festivalin ana sahnesi olan Dinamik Sahne’de cycling, jumping fitness, bootcamp antrenmanları ve dans gösterileri enerjiyi gün boyu yüksek tutacak. Olimpiyat sporcuları Kuzey Tunçelli, Nisanur Erbil ve Aysu Türkoğlu da bu sahnede festival ziyaretçileriyle buluşacak. Beden ve zihin birlikteliğine odaklanan katılımcılar ise Dönüşüm Sahnesi’nde yoga, pilates, zumba ve step gibi sporları deneyimleyecek. Hamak yogası ve bungee work-out gibi yenilikçi deneyimler yine bu sahnede.

Eren Çamurdan: Aktif yaşam ruhunu yayalım

Boyner CEO’su Eren Çamurdan “Boyner Dynamic Fest ile aktif yaşam ruhunu daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyoruz” diyor: “Yaşamın enerjisini destekleyen hikayeler yazarak bu hikayelerin gerçeğe dönüşeceği deneyim alanları yaratmak bizim ana amacımız. Performans odaklı spor ürünlerini bir araya getiren Boyner Dynamic mağazacılık konseptimiz, sporu hayatının merkezine alanların uğrak noktası haline geldi. Bu yıl da sporu küçük yaşlardan itibaren yaşamlarının bir parçası haline getiren çocuklar ve gençlerle buluşmak amacıyla Boyner Dynamic Teen mağaza konseptimizi İstinyePark İstanbul’da hayata geçirdik. Boyner yalnızca bir alışveriş destinasyonu değil; gençlerin aktif yaşamla bağını güçlendirmek istiyoruz.”

Nurçin Koçoğlu: 10 binin üzerinde katılım bekliyoruz

Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu ise işin sağlık kısmına vurgu yapıyor: “Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre hareketsizlik oranı 2010-2022 yılları arasında yüzde 5 yükseldi. Mevcut eğilim devam ederse 2030 yılına kadar bu oranın yüzde 35 seviyesine çıkması bekleniyor. Tam da bu noktada daha aktif bir yaşam kritik önem taşıyor. Hareketli yaşamdan ilham alarak gerçekleştirdiğimiz Boyner Dynamic Fest ile hem bedene hem de ruha iyi gelen kapsamlı bir deneyim sunuyor, herkesi aktif yaşama davet ediyoruz.”

Geçen sene 7 bin 500 kişiyi ağırladıklarını söyleyen Koçoğlu bu yıl 10 binin üzerinde bir katılım bekliyor.

Çocuklara da yer var

Boyner Dynamic Fest’te sportif yönlerinin yanı sıra yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak isteyenler için Colorful Zone ve Creative Zone adlı özel atölye alanları da yer alacak. Porselen kupa tasarımı, mandala desenli çanta yapımı, terracota saksı atölyesi, tişört boyama, latte art show, makyaj ve renkli saç örgüsü uygulaması… Çocuklar için hazırlanan Happy Kidsland alanında yaratıcı atölyeler, drama ve yoga etkinlikleri… Dynamic Teen Hub’da neon atölyeleri, robotik ve tişört boyama… Kısaca her yaşa ve ilgi alanına yönelik aktiviteler var, odak elbette hareket ve spor.

Boyner Dynamic Fest ile ilgili detaylı bilgiye buradan, festival programına ise Boyner Dynamic Fest uygulamasından ulaşabilirsiniz.