Bir zamanların en popüler boy band'i One Direction üyesi Liam Payne Arjantin'de kaldığı otelin balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

One Direction 2010’larda fırtına gibi esti, gençlerin sevgilisiydi. Albümleri milyonlarca satıyor, hayranları grupla bir araya geldiğinde mutluluktan ağlıyordu. Grup büyük başarısına rağmen dağıldı, ancak sadık hayranları kaldı.

Dün gece grup üyesi Liam Payne Arjantin’de kaldığı otelin balkonundan düşüp hayatını kaybetti. Hayranları otelin önünde gözyaşı döktü.

İngiliz medyasında yer alan habere göre 31 yaşındaki Payne grubun bir diğer üyesi Niall Horan’ın konserine katılmak için Arjantin’e gitti.

Buenos Aires polisi alkol ya da uyuşturucu etkisinde olduğu tahmin edilen agresif bir müşteriye müdahale için Casa Sur Palermo adlı otele gittiğinde otelin bahçesinde gürültü duyup ve bir erkeğin ağır yaralı halde yerde yattığını gördü.

Buenos Aires ambulans hizmetleri adına açıklama yapan Alberto Crescenti yaklaşık 40 metre yükseklikteki balkondan düşen Payne’e ilk müdahalenin yaşama şansı çok düşük haldeyken yapıldığını söyledi. Crescenti ilk ihbarın saat 17.04’te yapıldığını, ambulansın olay yerine 17.11’de ulaştığını anlattı, Payne’in olay yerinde yaşamını yitirdiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı sanatçının ölümüne dair Arjantinli yetkililerle temasta olduğunu söyledi, Arjantin sağlık otoriteleri otopsi yapılacağını açıkladı.

‘Her genç kız One Direction’a aşıktı’

İngiliz şarkıcının ölüm haberinin ardından çok sayıda ünlü isim ve sosyal medya kullanıcısı üzüntülerini dile getiren paylaşımlar yaptı.

One Direction yıldızının ölümünün duyulmasının ardından hayranları başkent Buenos Aires’te kaldığı otelin önünde toplanmaya başladı. Otelin önü giderek kalabalıklaşınca polis otel girişini kapatarak önlem aldı. Bazı hayranları genç müzisyeni anmak için binanın önünde mum yaktı.

Reuters’a konuşan bir hayran “Kız kardeşim Liam’ın öldüğünü söylediğinde salondaydım… Buna inanamadık. Doğru olup olmadığını anlamak için direkt buraya geldik” dedi.

BBC’ye konuşan Sofea Aznidi adlı bir başka hayranı da grup kurulduğunda 10 yaşında olduğunu söyledi: “Her genç kız One Direction’a aşıktı, hepsinin One Direction’a takıntısı vardı.”

Tüm zamanların en çok albüm satan erkek grubu

Payne 2008 ve 2010’da The X Factor adlı şarkı yarışmasına katılmış, 2010’da yarışmaya katılan Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson ve Niall Horan ile bir araya gelerek One Direction grubunu kurmuştu.

70 milyonun üstünde albüm satışıyla tüm zamanların en çok satan erkek grubu olmayı başaran One Direction, Malik’in ayrılmasıyla dağılma sürecine girmiş, grup üyeleri 2017’den itibaren solo çalışmalara başlamıştı. Grupla birlikte 200’ü aşkın ödül kazanan Payne o tarihten sonra çıkardığı teklilerde ve albümlerinde Ed Sheeran, Rita Ora, French Montana ve J Balvin gibi isimlerle çalışmıştı.