İki yıldır kalp yetmezliği tedavisi gören 11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı geçen hafta hayatını kaybeden yaşıtı çocuğun bağışlanan kalbiyle hayata tutundu. Annesi "Bir yanım çok sevinse de diğer yanım hep yaralı kalacak" diyor.

Organ bağışı bir kez daha hayat kurtardı; bu kez 11 yaşındaki bir çocuğun kalbi yaşıtı bir çocuğu hayata bağladı.

Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Muhammet Ali Avcı’ya 2022 yılında kalp yetmezliği tanısı kondu. Önce İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Avcı, son olarak Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Avcı, burada acil kalp nakli için sıraya alındı. İki yıldır kontrolleri yapılan minik Muhammet Ali’nin durumu bir ay önce ağırlaşınca hastanede tedaviye alındı.

Avcı, geçen hafta Mersin’de hayatını kaybeden kendisi gibi 11 yaşında olan çocuğun bağışlanan kalbinin nakledilmesiyle yeniden hayata tutundu. 8 Ekim’de gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından hastaneden taburcu olmayı bekliyor.

Muhammet Ali’nin annesi Bahriye Avcı, iki yıldır kalp nakli beklediklerini anlatıyor: “Umutla bekledik. Bir ay boyunca hastanede yattık. Doktorlarımız, hemşirelerimiz bize öyle güzel umut verdiler ki bu sayede bekledik. Sonra doktorlar, ‘Gözün aydın, kalp bulundu’ dedi. O anı anlatmak, o anı yaşamak gerçekten çok zor bir şey.”

Ameliyat sonrası iskender istedi

Bahriye Avcı, oğlunun kalp nakledileceğini duyunca çok mutlu olduğunu aktararak, “Muhammet ona kalp nakledileceğini duyunca çok sevindi. ‘Anne ben ameliyata gireceğim, çıkacağım ve sen bana İskender kebap alacaksın’ dedi. Ertesi gün saat 11.00’de uyandı. Gerçekten de İskender aldım. Yani yasakmış normalde. Yine de az bir şey, şöyle bir ağzını değdirdim” diyor.

Çocuğunun hayatını kurtaran aileye ise müteşekkir: “Tam olarak bilmiyorum kim tarafından geldi kalp, o da 11-12 yaşlarındaymış. Mersin’deki aileye çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan. Bir yanım çok sevinse de diğer yanım hep yaralı kalacak.”

Organ bağışçısı ‘6 bedene yeniden can oldun’ pankartıyla uğurlandı