Elon Musk'ın sosyal medya platformu X şirket içi bir yazışmaya göre San Francisco merkez ofisini "birkaç hafta içinde" kapatmayı planlıyor.

Elon Musk Ekim 2022’de satın aldığı ve adını x olarak değiştirdiği twitter’ın San Francisco’daki merkez ofisini kapatıyor. Haber pazartesi günü şirket içi bir yazışmayla çalışanlara duyuruldu. X’ın CEO’su Linda Yaccarino e-mailde “Bu birçoğunuzu etkileyen önemli bir karar, ancak uzun vadede şirketimiz için doğru olan budur” dedi.

New York Times’ın haberine göre çalışanlar San Jose başta olmak üzere şirketin Kaliforniya’daki mevcut ofislerine taşınacak. Ayrıca Musk’ın Palo Alto’daki yapay zeka şirketi xAI ile paylaşılacak bir mühendislik ofis açılacak.

Twitter’ın adı x olarak değişince Elon Musk binanın çatısına ışıklı bir x logosu koymuştu. Şehirde yaşayan 27 kişi ‘ışık geceleri gözümüzü alıyor’ diye şikayette bulununca Elon Musk tabelayı kaldırmak zorunda kaldırmıştı.

Kaliforniya’yla yıldızı barışmıyor

X şimdilik Kaliforniya’da, ancak Elon Musk’ın eyaletle yıldızı barışmıyor. Teknoloji milyarderi geçen ay cinsiyet kimliğiyle ilgili yasalarından şikayetçi olduğunu ve x’in genel merkezini Teksas’a taşıyacağını söylemişti.

Kaliforniya’da çocuklarının cinsiyet kimliğini değiştirmesi durumunda öğretmenlerin çocuktan izin almadan ebeveyne bildirim yapması yasak. Musk böyle bir yasanın ‘aileleri ve şirketleri çocuklarını korumak için Kaliforniya’dan ayrılmaya zorlayacağını’ düşünüyor.

Twitter 2006 yılında San Francisco’da kuruldu. 2012 yılında genel merkezini şehrin Mid-Market bölgesine taşıyarak vergi indirimi almıştı. Uber gibi başka teknoloji şirketleri de bu bölgeye gelince Mid-Market şehrin teknoloji endüstrisinin bir sembolü haline geldi.