Daha okulun ilk haftasıydı. Manisa'da beden eğitimi dersine giren Mert Kaymak bir anda yere yığıldı. Ne olduğunu anlayamayan öğretmenler sağlık ekiplerini çağırdı ve çocuğun kalbinin durduğunu saptadı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Atatürk Ortaokulu’nda öğrenci olan 11 yaşındaki Mert Kaymak, beden eğitimi dersine girmişti. Ancak ısınma hareketleri yaptığı sırada bir anda fenalaştı ve yere yığıldı. Ona ilk müdahale eden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Berkay Ali Akkaya oldu. Okul yönetimi de hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı.

Okula gelen sağlık ekipleri  yaptıkları kontrolde Mert Kaymak’ın kalbinin durduğunu belirledi. Sağlık görevlilerinin kalp masajı yaptığı çocuk hayata döndürülemedi. Mert Kaymak’ın cenazesi, ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kalp krizi ihtimali üzerinde durulurken, Kaymak’ın ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından belli olacak.

Bu arada Mert Kaymak’ın bilinen bir hastalığının olmadığı öğrenildi. Kaymak ailesi, Kavaklıdere Mahallesi’ndeki evlerinde taziyelerini kabul etti. Mert Kaymak’ın babası Rıfat Kaymak “Birden yere yığılmış, kalbini çalıştıramamışlar. Bütün bildiğimiz bu” dedi.

Erken yaşta ölümler genellikle bilinmeyen kalp sorunlarından kaynaklanıyor. Şüpheli durumlarda; morarma, nefes darlığı, büyüme geriliği, iştahsızlık, göğüs ağrısı ve bayılma gibi belirtiler kalp hastalığının çocuklardaki belirtileri. Bu belirtilerin görülmesi halinde mutlaka doktor başvurulması gerekiyor.

Kızı 26 yıldır kayıp olan baba: Narin olayını izlerken yüreğim cız ediyor