Azospermi hastalığı ile dünyaya gelen Melih Apaydın'ın 1997 yıllında yaptığı ilk evlilik çocuğunun olmaması nedeniyle sona ermişti. Bir süre sonra yeniden evlenen Apaydın bir yıllık tedavinin ardından 27 yıl sonra baba oldu.

Muğla’nın Milas ilçesinde Melih Apaydın azospermi (erkek üreme organında sperm olmaması) hastalığıyla dünyaya gelmişti. Küçük yaşta ameliyat geçiren Apaydın’ın yukarıda olan testisleri operasyonla aşağıya alındı. Doktorlar Apaydın’ın ailesine çocuğunun olamayacağını söyledi.

Apaydın’ın 1997 yılında yaptığı ilk evliliği çocuğunun olmaması nedeniyle beş yıl sonra sona erdi. Melih Apaydın yedi yıl önce ikinci eşi 38 yaşındaki İpek ile evlendi.

Sosyal medyada tüp bebek araştırmaları yapan çift Kayseri’de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner ile iletişime geçti. Apaydın bir yıl süren ilaç ve iğne tedavisinin ardından 47 yaşında baba oldu. Çift bebeğe Buğra ismini verdi.

Süreci anlatan Melih Apaydın “Ben doğduğumda ailem biliyormuş. Testislerim yukarıda doğmuşum. Operasyon ile aşağıya alınmış. Ameliyatı yapan doktor aileme çocuğumun olamayacağını söylemiş. İlk evliliğimi yaptım. Çocuğum olmayınca bu bana ailem tarafından söylendi. Çeşitli tedavi yöntemlerini çok araştırdık ve uğraştık. İlk evliliğim bu yüzden sona erdi. Çocuğum olmuyor diye tepki gördüm. İlk evliliğim sona erince çocuğu da evliliği de unuttum. Bir süre hayata küstüm” dedi.

İkinci evliliği ve tedavi sürecini anlatan Apaydın “Sonra eşimle tanıştım. Onun da ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir çocuğu vardı. O çocuğu kendi çocuğum olarak kabullendim. Eşimin tavsiyesiyle bazı tedavi yöntemleri uygulamak için doktorlara başvurduk. İzmir, İstanbul ve Muğla’da bazı doktorlarla görüştük. Bana ‘Kısırsın, hiçbir şekilde çocuğun olmaz daha fazla boş yere para dökme’ dendi. Sosyal medya üzerinden Gökalp hocayı bulduk ve Kayseri’ye geldik. Bir seneye yakın bir süre tedavi gördüm. Ne söylendiyse eşim ve ben birebir uyguladık. Sonrasında mucizevi şekilde çocuğum oldu. İnşallah bugün de alıp gidiyoruz. Şu an tam bir haftalık. Bu his tarif edilemez. 27 yıldır kurduğum hayal gerçek oldu. Sanki ölüp tekrar doğmuşum gibi” diye konuştu.

Luan Peres baba oldu