Batman'da iki çocuk annesi Benazir Aydın, 18 Eylül'de beri aralıksız hapşırıyor. Doktorlar nedenini bulamıyor.

Batman’da yaşayan iki çocuk annesi Benazir Aydın 18 Eylül’de evinde otururken hapşırmaya başladı. Bir daha da duramadı. ‘Geçer’ diye bekledi, artık fiziksel olarak da acı çekmeye başlayınca hastaneye gitti. Ancak sadece serum tedavisi uygulanarak gönderildi.

Günlük yaşamı iyiden iyiye kilitlenen kadının hapşırığı daha da arttı. Bu sefer Aydın Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Doktorlar yine nedenini belirleyemedi.

‘Artık uyuyamaz hale geldi’

Kadının yakınlarından Yasemin Aydın şunları söyledi:

“Yengem Benazir Aydın’ın hapşırığından dolayı sürekli buradayız. Bu durum 18 Eylül’de başladı ve bugüne kadar hiç durmadı. Aralıksız, sürekli hapşırıyor. İki çocuk annesi. Çocukları evde perişan oldu. Hiçbir şekilde ne yemek yiyebiliyor ne su içebiliyor. Artık uyuyamaz hale geldi.

Yarım saat, bir saat uyuyordu, ama artık onu da yapamıyor. Acile geliyoruz serum takılıyor. ‘Normal bir şey’ deyip eve gönderiyorlar. Bu nasıl normal bir şey oluyor?

Bir insan bir dakikada nasıl bu kadar hapşırabiliyor. Sağlık Bakanlığı’ndan yardım eli istiyoruz. Çünkü böyle olmuyor. Bizim elimizden artık bir şey gelmiyor. Sürekli acil, sürekli hastane. Serumların etkisiyle artık bir şey yapamıyoruz. 13 gündür hastaneye gidip geliyoruz. ‘Normal bir şey’ diyorlar, eve gönderiyorlar.”

Sağlık Bakanı’na göre yurt dışına doktor göçünü ‘abartmamak lazım’