İzmir'de yaşayan genç mimar kalbinin ana damarları üstündeki kanser kitlesinin alınmasıyla sağlığına kavuştu. Çok nadir görülen tümör nedeniyle ayakta durmakta dahi zorlanıyordu, şimdi mesleğine dönmeye hazırlanıyor.

Denizli’de yaşayan 30 yaşındaki mimar Berkcan Demirel dört ay önce göz kapağı düşmesi ve dudak kaslarında istemsiz hareket nedeniyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Demirel’e bir çeşit kas hastalığı olan ‘myastenia gravis’ teşhisi kondu. Kas zayıflığı nedeniyle ayakta durmakta zorlanan Demirel’in Prof. Dr. Kenan Can Ceylan tarafından muayenesinde kalbinin ana damarları üstünde bir tümör fark edildi. Bunun üzerine kalbin çalışmasını etkileyen kitleyi bulunduğu yerden çıkarmak için kapalı ameliyat yapılmasına karar verildi.

Bulunduğu yer itibariyle çok nadir bir tümör çeşidi

Hastanın göğsünün üç noktasında iki santimetre çapında deliklerden girilerek tümör bulunduğu yerden çıkarıldı. Prof. Dr. Ceylan, Demirel’in hastaneye başvurduğunda yaşam kalitesinin azaldığını, ayakta durmakta bile zorlandığını söyledi.

İleri tetkiklerde hastaya timus kanseri teşhisi koyduklarını anlatan Ceylan “Hastanın yaşı ve bulunduğu yer itibariyle çok nadir olan bu tümörü ekip arkadaşlarımızla hassas bir operasyon yürüterek kalbin üstündeki damardan aldık. Çünkü hasta normal şartlarda kitlenin çok küçük olmasını beklediğimiz bir yaş grubundayken tam aksine kitle büyümüştü ve  kendini gösteren kötü bir durum ortaya koydu” dedi.
Tümörün kalp ana damarlarının üstünde bulunması nedeniyle hassas bir ameliyat planı yaptıklarını dile getiren Ceylan operasyondan sonra hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Berkcan Demirel de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçirdiğini anlattı: “Ameliyatla kanserli bölümden kurtuldum. Bir süredir kullanamadığım kaslarım artık normale döndü. İlaç kullandığım için kas hastalığımın belirtileri belli bir seviyede baskılandı. Artık bir an önce meslek hayatıma dönmek istiyorum.”