Annesini ziyarete gittiği Mardin'de rahatsızlanan kadın altı haftalık bebeğini taşıyamayacağı ve engelli doğacağı iddiası üzerine kürtaj oldu. Ancak operasyon kötü yapılmış, ceninin yarısı içeride kalmıştı.

Elif Yılmaz 30 yaşındaydı. Normalde eşiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu ancak Mardin’e annesini ziyarete gitmişti. 17 Ağustos’ta rahatsızlanarak özel bir hastaneye başvurdu.

Altı haftalık hamile kadın burada çocuğunu taşıyamayacağını ve engelli doğacağını öğrendi. Kürtaj oldu. Ancak taburcu olduktan sonra kanamaları ve ağrıları devam etti. Tekrar kontrole gittiğinde durumun ‘normal’ olduğu söylendi.

Bir süre sonra Ankara’ya döndü. Ancak ağrıları şiddetlenmiş, kanaması iyiden iyiye artmıştı. Bir kez daha hastaneye gitti ancak burada büyük bir ‘şok’ yaşadı. İlk kürtaj yarım yamalak yapılmış, ceninin yarısı içeride kalmıştı. Başından geçenleri şöyle anlatıyor:

“Ankara’dan Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki annemin ziyaretine gitmiştim. Buradayken rahatsızlanarak özel hastaneye kaldırıldım. Hamileydim, muayeneden sonra bebeğin engelli olacağı belirtilmesi üzerine aldırmaya karar verdim. Kürtaj ettiler ama yarım yamalak ettiler. Ameliyattan 1 saat sonra taburcu ettiler beni. Taburcu olduktan sonra kanamam devam etti ve tekrar hastaneye başvurdum. Bir de Ankara’ya evime dönmem gerektiğini anlattım.

Doktor da ‘Hiçbir sıkıntı yok, gidebilirsin’ dedi. Ben de Ankara’ya döndüm. Evimdeyken kanama ve ağrılar devam edince Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne gittim. Kadın doğumdaki doktorlar beni muayene etti ve ‘Kürtaj yapılmamış’ dediler. Beni acil ameliyata aldılar, kan kaybettiğim için de kan verdiler. Ölümden döndüm. Kızıltepe’deki hastaneden şikayetçiyim, onların yüzünden ikinci kez ameliyat oldum.”

Söz konusu iddialar üzerine Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Mardin’deki doktor Ahmet T. ise ‘anlam veremediğini’ söyledi:

“Hiçbir sorun yoktu, zaten altı haftalık olduğu için cenin çok küçük idi, onu aldık. Ameliyattan sonra da kontrole geldi, hiçbir sorun yoktu. Şu anki bu iddialarına anlam veremiyoruz, neden böyle yaptığını bilemiyoruz. Söz konusu iddiaları çok yersiz ve anlamsızdır. Gayet sağlıklı bir şekilde buradan ayrıldı. Şimdi ise çok farklı şeyler söylüyor.”

Elif Yılmaz söz konusu doktor ve hastaneyle ilgili şikayetçi oldu. Avukatı Gurbet Bilbay ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.