Çin'de nadir görülen bir anomali nedeniyle çifte rahim sahibi kadın her iki rahimden birer olmak üzere ikiz doğurdu. 

Çin’de sağlık bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre milyonda bir yaşanacak bir durum görüldü. Ülkenin kuzeybatısında bir hastanede çift rahmi olan bir kadın her iki rahimden birer olmak üzere ikiz bebek doğurdu.

Li soyadlı kadın Şanşi eyaletindeki Xi’an Halk Hastanesi’nde gerçekleştirilen sezaryen operasyonuyla bir kız bir erkek çocuğu sahibi oldu.

Hastaneden yapılan açıklamada rahimdeki her iki boşlukta doğal yollarla ikiz bebeklere gebe kalmanın son derece nadir olduğu, bu gebeliğin sürmesinin ise daha da nadir olduğu vurgulandı.

Li iki serviks (rahim ağzı) ve iki rahimle doğmuştu. Uterin didelfis adı verilen bu doğum anomalisi yaklaşık iki bin kadından birinde görülüyor.

Li’nin bir önceki gebeliği düşükle sonuçlanmıştı. Ocak ayında yeniden hamile kalmasının ardından yapılan ultrason görüntülemesinde kadının ikiz beklediği ve her bebeğin ayrı rahimde geliştiği ortaya çıktı. Yakından ve dikkatle izlenen gebelik bu kez mutlu sona bitti. Anne Li sağlıkla dünyaya gelen 3 kilo 700 erkek ve 3 kilo 100 gram kız çocuğunu kucağına aldı.

70 yaşındaki kadın ikiz bebek sahibi oldu