Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat'ın yanıtladığı mektuplar; sertleşmek için ilaç kullandığını karısına söylemekten çekinen bir koca, sevişirken başka kadınları düşündüğü için kendini kötü hisseden bir erkek ve sevgilisi sertleştiği halde boşalmayan bir kadına ait.

Değerli İrem Hanım,
Son birkaç yıldır cinsel hayatımda bir dengesizlik var. Kısa bir süre önce o bildiğiniz mavi tür bir ilaçlardan kullanmaya başladım. Kendimi yeniden 20’li yaşlarda zıpkın gibi hissediyorum! Sorun şu ki, karıma destek aldığımı söylemedim. “Titreyip kendine döndün” diye yorum yaptı ama ona gerçeği söylemekten çekiniyorum. Tam söyleyeceğim vazgeçiyorum. Dalga geçeceğinden zevk almayacağından korkuyorum. Sizce ona yeni gücümün kaynağını söylemeli miyim?

Değerli Okurum,

Yani “soru işaretlerinden” Don Juan’a geçtin ve basmakalıp iletişim sorunlarıyla ruh halini mi bozuyorsun? Hiçbir şey bir yatak odasının sıcaklığını sır saklamak kadar bozamaz. Yalan bağımlılığına dönüşecek bu durum ilişkinizde romantizmi öldürecek. Cinsel dirilişinin kaynağını ifşa etmekten utanıyorsun ama cinsel sağlığının bir yanında sen varsan bir yanında da o var. Muhtemelen neler olup bittiğine dair bir sezgisi vardır sana belli etmiyordur onu da belirteyim.

Bence açık sözlü olmanın özünde yatan romantizm ve samimiyet fırsatını değerlendir. Unutma, seks sadece senin yaptığın bir şey değil. Tüm öyküyü baştan sona anlat. Göreceksin sana teşekkür edecek hem de hiç beklemediğin bir noktada. O noktayı sen artık gençliğindeki şekliyle yeniden hatırladın zaten

‘Başka kadınlarla ilgili fantezilerim var’

İrem Hocam
Başka kadınlarla ilgili fantezilerim var ve hatta bazen sevişirken onları düşünüyorum. Karımı aldatıyormuş gibi kendimi de suçlu hissediyorum, kafam karışıyor. Ne oluyor bana böyle?

Değerli Okurum,

Zihin güçlü bir cinsel uyarım bölgesidir, bu yüzden lütfen suçluluk duygusundan vazgeç. Karın dışında herhangi birini hayal etmen son derece normal bu arada sana bir sır vereyim, ben şimdi sana burda “aman yapma!” desem bile buna engel olmak elinde değil, aklına gelir her insanın öyle şeyler.

Fanteziler ateşler ama gerçek hayata aktarılmaları pek olası değil, seviştiğin de hayalin değil zaten karın. Fazla düşünürsen işin içinden çıkamazsın, yaptığının hiç bir yanlış tarafı yok, hatta hayal gücünü serbest bırakmak yatakta daha yaratıcı olmana neden olabilir, bu da eşini mutlu edebilir.

Ama dikkat yatakta şunu yaparsan seni “İrem Hattat’a yazdım, bu işin uzmanı, hayal etmende bir sakınca yok dedi” demen bile boğazlanmaktan kurtaramaz: yatakta başka bir kadının adını fısıldamak!

Aslında soru kimi düşündüğün değil, ne sebeple düşündüğün. Cinsel uyarılmanı ve eşinle orgazm yaşama yeteneğini artırmak için fantezi kullanıyorsan fantezi kurmanın seksi daha zevkli hale getirebileceğine şüphe yok.

Ancak aynı yerde, aynı şekilde, birbirinizi heyecanlandırmaya çalışmadan seks yapmaktan sıkılıyorsan veya kilo alımı, sağlık, finansal sorunlar veya diğer endişeler ilişkine girmeye başlayıp eşine olan ilgini etkiliyorsa ilgin azalmaya başlamış olabilir. O zaman biraz heyecan ve keşfetmek gerekebilir! Hatta eşinle seksi ikiniz için de daha heyecanlı hale getirmek için neler yapabileceğinizi konuşmanın zamanıdır. Tabii hala hayattaysan:)

‘Sevgilim hiç boşalmıyor’

Sevgili İrem
Son zamanlarda çok hoş bir erkekle çıkmaya ve onunla yatmaya başladım, ama ne yaparsam yapayım seks sırasında boşalmıyor. Sertleşmekte bir sorunu yok. Kendisi gelmese de gayet zevk aldığını söylüyor. Ama ben çok kızıyorum ve bunu kişisel alıyorum. Sorun ben miyim?

Değerli Okurum,

Maalesef iş orgazm ve boşalma olduğunda biraz çifte standart var, boşalamayan bir erkek olunca kadın genellikle yeterince etkileyici olmadığını düşünüyor. Oysa sevgilin bu durumda bir uzman androloğa başvursa bir çok ilacın yan etkileri (özellikle antidepresanlar, anti-anksiyete ilaçları ve tansiyon ilaçları); kalp hastalığı, prostat sorunları, idrar yolu enfeksiyonları, hormonal sorunlar veya nörolojik durumlar gibi fizyolojik sorunlar; alkol; stres, performans kaygısı; kültürel/toplumsal koşullanma gibi nedenlerin bu duruma sebep olabileceği kendisine söylenir ve bir tedavi de önerilir.

Ama bunların hiçbiri önemli değil, gerçekten. Erkek arkadaşın bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorsa, sen de düşünmemelisin.

Performans sorunlarını kişisel olarak almamanın zor olduğunu biliyorum. Ancak, seks eğlenceli ve tatmin ediciyse ve endişelenmemeni garanti ediyorsa, o zaman strese girme. Tadını çıkar.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu iremhattatasor@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.