Kahramanmaraş'tan saç ektirmek için Gaziantep'e gelen 45 yaşındaki Yasin Dibo operasyonun ardından yaşamını yitirdi. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Dibo'nun yakınları hastane yönetiminden şikayetçi oldu.

Kahramanmaraş’ta yaşayan 45 yaşındaki Suriyeli Yasin Dibo saç ekimi operasyonu için gittiği Gaziantep’te hayatını kaybetti. 2016 yılından bu yana Türkiye’de yaşayan beş çocuk babası Dibo 12 Haziran sabahı saat 09.00’da özel bir hastanede saç ekimi operasyonuna girdi. Ancak saat 14.30 civarında kalp krizi geçirerek öldüğü belirlendi. Hastane yönetimi Dibo’nun ölümünü polise bildirerek ailesine ve çocuklarına haber verdi. Dibo’nun cenazesi işlemlerin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili polis inceleme başlattı. Dibo’nun cansız bedeni otopsi ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Dibo’nun hiçbir sağlık sorunu olmadığını söyleyen ailesi polise şikayette bulundu.

Doktora saldırının sebebi ‘saç okşama’ çıktı

Yasin Dibo’nun oğlu Muhammed Dibo babasının sağlıklı şekilde hastaneye gittiğini ve hastanenin kendilerine babalarının bir anda öldüğünü söylediğini belirtti. Muhammed Dibo “Babam saç ektirmek için hastaneyle anlaştı. Normalde randevusu ayın 14’ündeydi ama gece 12 gibi doktor babamı arayarak randevunun ayın 12’sine çekildiğini söyledi. Saç ekimi için hastaneye çağırdı. Babam ameliyata girmeden önce bize fotoğraflar atarak ameliyata gireceğini söyledi. Daha sonra orada ne yaptılarsa, narkoz mu çok vermişler, yoksa başka bir şey mi yapmışlar bilmiyorum, o an vefat etmiş” dedi.

Muhammed Dibo hastane yönetiminin kendilerine önce bir şey olmadığını söylediğini, ardından babasının bir anda dilinin dönerek vefat ettiğini açıkladıklarını belirtti. Hastane yetkililerinin kendilerine zorla kağıt imzalatmaya çalıştığını söyleyen Muhammed Dibo “Biz o an şikayetçi olduk, ifademizi verdik. Hastanenin hazırladığı kağıtlara zorla imza attırmaya çalıştılar ama atmadık. Doktor bunu görünce direkt hastaneden kaçmış” dedi.

Muhammed Dibo doktorun polis tarafından yakalandığını öğrendiklerini belirterek “Ne kadar doğru bilmiyorum ama öğrendiğimize göre polisler doktoru tutuklamış. Ölüm nedeni neyse bilemiyoruz. Şu an otopsi yapılıyor, onu bekliyoruz. Biz sonuna kadar şikayetçiyiz” dedi.

Herkesin başındaki dert: Saç dökülmesi hakkında merak ettiğiniz her şey