Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat sorularınıza cevap veriyor. Bu hafta yine iki soru birden var. Penisinin yeterince büyük olmadığını düşünen bir erkek ve kocası artık ayrı yatakta uyumak istediğini söyleyen bir kadın derdine derman arıyor.

Sevgili İrem,

Penisim, ereksiyon halinde tam 13 cm, fakat biraz kalın bulduğunu söyleyen kadın arkadaşım var, yine de zevk alıyor diye düşünüyorum. Sence, normal kalınlık ne kadar olmalı?

Değerli Okuyucum,
Ah ah asırlık boyut sorusu bu! Cevabı da belli, tabii ki işlevi… Kulağı küçük diye işitme eyleminde sorun yaşayan gördünüz mü? Ki seninki maşallah normal sınırlar içinde bu yüzden için rahat olsun,bilimsel çalışmalar penis boyutunun cinsel tatmin ya da cesaretle ilişkili olmadığını gösteriyor. Unutma, önemli olan Harry Potter asanın boyutu değil, yarattığı sihirdir. İletişim, duygusal bağ ve farklı teknikler keşfetmek, yakınlık alanında gerçekten harikalar yaratabiliyor. Bu yüzden korkma,çünkü algılanan boyut ne olursa olsun, büyüleme ve memnun etme gücüne sahipsin!

Bu kalınlık şikayeti bana şunu düşündürttü: Acaba kız arkadaşınla seks yaparken, hemen harekete geçme eğiliminde misin? Erkekler anında havaya girebilse de, hanımların ısınmak ve kayganlık için daha fazla zamana ihtiyacı var. İşte bu yüzden ön sevişme çok önemli.

“Normal” penis boyutunun bireyler arasında değişebileceğini ve ortalama aralığa giren geniş bir boyut aralığı olduğunu unutmamak önemli. Bilimsel çalışmalara göre, ortalama ereksiyon halindeki penis boyutu yaklaşık 12 ila 16 cm uzunluğunda ve 11,4 ila 13 cm kalınlığında. Bununla birlikte, boyutun tek başına cinsel tatmini belirlemediğini tekrar vurguluyorum.

Açık iletişim, duygusal bağ ve farklı tekniklerin keşfedilmesi, tatmin edici ve keyifli bir cinsel deneyime önemli ölçüde katkıda bulunabiliyor. Unutma, güven ve kendini kabullenme anahtar ve benzersiz niteliklerini kucaklamak herhangi bir özel ölçümden çok daha çekici olabilir.

Eşim ayrı yatakta uyumaya başladı

Sevgili İrem, Eşim horlamamdan şikayetçi, bir de uykumda çok titriyormuşum hareket edip onu uyandırıyormuşum. Bu kadar sene sonra (11 yıllık evliyiz) artık aynı odada uyumak istemiyor. Bana kalırsa benle seks yapmak istemiyor, belki de telefonundan rahatça porno seyredecek. Ben de ayrı odaları kabul etmek istemiyorum ne dersiniz?

Değerli Okuyucum,

Artık “ölüm bizi ayırana kadar” değil, “yatma vakti bizi ayırana kadar” söz konusu; yani “uykuda boşanma” bir çok soruda karşıma çıkmaya başladı. Yalnız bana öyle geliyor ki bazen bunu isteyen taraf hakikaten eşine cinsel sorunlarını açamadığından veya sanal alemin sunduğu cinsel seçenekleri değerlendirmek istediğinden bahane yaratabiliyor. Sonuçta 11 yıl mis gibi uyudu da şimdi mi bıkmak aklına geldi?

Zaten ben uykuda boşanmanın, eşler arasında fiziksel mesafe yaratarak potansiyel bir duygusal kopukluğa yol açabildiğini düşünüyorum. Aynı yatağı paylaşmak, çiftler arasındaki duygusal bağı güçlendirebilecek sarılma ve yastık sohbeti gibi samimi anlara olanak tanıyor. Ayrı uyumak bu bağın kaybolmasına neden olabiliyor ve yakınlık hissinin sürdürülmesini zorlaştırabiliyor.

Hem de fiziksel yakınlık, her romantik ilişkinin çok önemli bir yönü. Aynı yatakta uyumak yakınlık fırsatlarını teşvik ediyor ve samimiyeti artırabiliyor, tabii cinsel fonksiyonda bir sorun yoksa. Eşler ayrı uyuduğunda, samimi anların sıklığı ve kendiliğindenliği azalabiliyor, bu da potansiyel olarak genel ilişki memnuniyetinde bir düşüşe yol açabiliyor. Sonuçta eşinin de dillendirmediği bir fiziksel yakınlık sorunu varsa iletişimi uzaklaştırmak daha da olumsuz bir etki yaratabilir.

Bence büyüklerimizin dediği gibi asla yatağa kavgalı girmeyeceksin ve ne olursa olsun beraber ayaklar birbirine değerek uyuyacaksın. Her ilişkinin kendine özgü olduğunu ve bir çift için işe yarayanın başka bir çift için işe yaramayabileceğini de unutmamak önemli.

İster birbirinize sokulmayı ister yatağın birer ucunda uyumayı tercih edin, önemli olan eşinle açık bir şekilde iletişim kurmak ve dinlendirici gecelere ve sevgi dolu bir ilişkiye olanak tanıyan bir denge bulmak.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu iremhattatasor@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.