İzmir'de beyin tümörü nedeniyle görme kaybı yaşayan emekli İngilizce öğretmeni Necla Kara tedavi için gittiği hastanede eskiden lisede öğrencisi olan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Efecan Erişken'in yaptığı operasyonla sağlığına kavuştu.

İzmir’de emekli İngilizce öğretmeni 65 yaşındaki Necla Kara bir ay önce görme kaybı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerde görme kaybının nörolojik bir nedene bağlı olduğu tespit edildi. Hekimler Kara’nın operasyona alınması kararı verdi. Operasyonu da emekli öğretmen Necla Kara’nın liseden eski öğrencisi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Efecan Erişken yaptı. Başarılı olan operasyonla Necla Kara sağlığına kavuştu.

14 yıl sonra öğretmenine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Dr. Erişken operasyonla ilgili bilgi verirken şöyle anlattı:

“Hastamız İzmir Atatürk Lisesi’nde İngilizce öğretmenimdi. Sosyal medyadan bana ulaştı. Görme bozukluğu olduğunu söyledi. Yaklaşık yüzde 81 görme kaybı tespit ettik. Ameliyatını planladık. Beyin tümörü olduğunu ve tümörün her iki görme sinirine de baskı uyguladığını gördük.

Yanmış cesedi bodrumda bulunmuştu: Yaşlı adamı üniversite öğrencisi öldürmüş

Gerekli tetkiklerin ardından ameliyatını yaptık. Her iki görme siniri ve her iki şah damarının arasından iyi huylu bir tümörün tamamını çıkardık. Bir sıkıntı yaşamadık. Atatürk Lisesi her mezun öğrencinin hayatı boyunca kendini ait hissettiği bir kurum. Bizi yetiştiren öğretmenlerin böyle bir sağlık sorununda yardımına koştuğumuz için çok mutluyum. Görmeyen gözün tekrar görmesi bizi ayrıca çok mutlu etti.”

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Necla Kara da “Sol gözüm bulanık görüyordu. Birkaç göz doktoruna gittim. Gözümde normalde bir şey olmadığı ortaya çıktı. ‘Nörolojik’ dendi. Beyin MR’ında kitle olduğu ortaya çıktı. Sonra Efecan’a başvurdum. Efecan kabul etti. Tümörün alınması gerektiğini söyledi. Ben de çocuğuma güvendiğim için ameliyatı onun yapmasını istedim. Kabul etti ve operasyonu yaptı. Bu durumdan herkese gururla bahsettim. Çevremdekiler de eski bir öğrencim tarafından ameliyat edilmenin güzel bir şey olduğunu dile getirdi” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi bıçaklı kavgada hayatını kaybetti