AK Parti 23. yıl kutlamalarında partiye yeni isimlerin katılacağını duyurdu. İddialar okları İYİ Parti ve Gelecek Partisi'ne yöneltti. Davutoğlu'ndan 'mitomani' yanıtı gelirken İYİ Partili İzsiz ise "Yuvama dönüyorum" mesajı verdi.

AK Parti 14 Ağustos’ta “Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı AK Parti” temasıyla kuruluşunun 23’üncü yılını kutlayacak. Kutlama öncesinde AK Parti’ye yeni isimlerin katılacağı iddia ediliyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ son olarak hem ilçe ve belde belediye başkanı hem de milletvekili olan yeni isimlerin partiye katılacağını söyledi:

“Bu partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır. 85 milyon vatandaşımızı kucaklamak suretiyle AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var. Belediye başkanlığında 15 veya daha fazla ilçe ve belde belediye başkanı noktasında katılımlar var. Milletvekili olarak iki var. Bugün için de bazı görüşmeler var.”

Kutlama günü duyurulacak bu kişilerin adı sır gibi saklanıyordu. Bu yüzden birçok isim gündeme geldi. Bunlardan biri 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Erzurum Aziziye’de belediye başkanı seçilen Emrullah Akpunar.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ak isim vermeden Akpunar’ın AKP’ye geçeceğini iddia ederek “Yeniden Refah Partimizden adaydı, AK Partili Belediye Başkanı ‘Çoban bile olamaz’ dedi. Yeniden Refah Partimizden seçimi kazandı. Şimdi de kendisine ‘Çoban bile olamaz’ diyen AK Parti’ye katılacak” dedi.

Gelecek Partisi’nin de AK Parti’ye katılacağı iddia edildi ama bu cılız bir görüş olarak kaldı. Ancak Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bu konuyu gündemine aldı. İYİ Parti heyeti Gelecek Partisi’ni ziyaret ettikten sonra yapılan ortak basın açıklamasında Davutoğlu “Mitomani sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. Bir senedir hala aynı yalan haber. Bunların utanması da yok. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Biz bu partiyi başka yerlere eklemlenmek için kurmadık. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı. Herkesle görüşürüz bu başka konu ama yolumuza devam edeceğiz. Bu iddialar mitomanidir. AK Parti ile ilişkimiz nedir, onu da açıklayacağım. AK Parti bana hiç de uzak değil. O geniş muhafazakarların tedirginliğini çok iyi görüyorum ve ne gerekiyorsa yaparım. Erdoğan ile ciddi görüş ayrılıklarımız olduğu için yollarımız ayrıldı. AK Parti kitlelerinin içindeyiz, çok büyük memnunsuzluk ve heyecansızlık var” dedi.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ise AK Parti’ye geçeceği iddia edilen milletvekilleri hakkında yöneltilen soruyu cevaplarken şöyle dedi:

“İstifa meselesine gelecek olursak; biz de sizin gibi bazı duyumlar alıyoruz. Gidebilirler. İYİ Parti’den birileri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda olan kişiler gidiyor. Biliyorsunuz biz, partimizden istifa eden kişilere ilişkin olumsuz beyanatlarda hiçbir zaman bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz.”

İki isim kesinleşti

AK Parti’ye geçeceği öne sürülen isimlerden birinin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti’den Adana Milletvekili seçilen ve bir yıl sonra partisinden istifa eden Bilal Bilici olduğu öne sürülüyor. 14 Ağustos’ta AKP’ye katılacağı iddia edilen diğer milletvekili de Seyithan İzsiz. İzsiz İYİ Parti’den 14 Haziran’da istifa ettikten sonra bağımsız milletvekili olarak yoluna devam etmişti.

Habertürk’e konuşan İzsiz “Yeniden yuvama dönüyorum. Ben zaten AK Partili idim. 2003’ten bu yana tüm kademelerinde çalıştım. En son İBB belediye meclis üyesi olarak bırakmıştım. Son seçimde İYİ Parti’nin kurucu genel başkanı Sayın Meral Akşener’in ısrarı üzerine İYİ Parti listelerinden Meclis’e girdim” dedi.

İYİ Parti’nin merkezde konumlanamadığını savunan İzsiz “Şüphesiz amacımız İYİ Parti’nin merkezde konumlanacak bir konuma gelebilmesiydi. Fakat geçen sürede bunun mümkün olamayacağı kanaati hasıl oldu. İstifamdan sonra yuvamızdan davet söz konusu oldu. Bundan sonra ailemizin içinde memlekete hizmet yolculuğuna devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti transfer pazarını açtı, bu hafta İyi Parti ve Gelecek Partisi’nden katılımlar olacak