İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'na yönelik 'Öcalan'ı serbest bırakacaklar' suçlamasına yanıt verdi. Erdoğan'a "Sen önce aynaya bak" diyen Akşener, Erdoğan'ın bu açıklamalarını da 'Oscar ödüllü bir tiyatro eseri' olarak tanımladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 14 Mayıs’taki seçimlere günler kala il il dolaşarak halka sesleniyor. Dün “Türkiye Tarih Yazacak” sloganıyla Balıkesir’e giden Akşener, seçim için oy istedi, hükümete sert sözlerle yüklendi. Sahneye çıkarken atılan “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarına da yanıt veren Akşener, “31 Mart’tan beri ellerimizi birleştirdik önce 11 büyükşehri hele Recep Bey’in kalbini söküp alan İstanbul olmak başta olmak üzere biz bunu başardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında muhalefete ‘terör’ göndermesi yapmasını eleştiren Akşener, “Bir tarafta şu meydanlara çıkıp hiç utanmadan yalan söylemeyi, iftira atmayı marifet haline getirmiş Recep Bey; 31 Mart’ta cümlemize terörist demişlerdi hatırlayın. Bu iftiraların anlamı ne biliyor musunuz, Tarzan zorda. En son söylediği şu: Sayın Kılıçdaroğlu duruyor, ben de onun yanında duruyorum, Kılıçdaroğlu da bana dönüyor diyor ki ‘Abdullah Öcalan’ı çıkarmamız lazım’ ben de başımı sallıyorum. Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, yalan eseri!” dedi.

Bu ifadelerin gerçek olmadığını söyleyen Akşener, Erdoğan’a aynaya bakmasını söyledi ve “Senin sol elinde PKK var, sağ elinde Hizbullah var! Sol elinde bebek katili var, sağ elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var. Terör örgütleriyle sen el elesin. Ama bunlar ilk yalanları değil. 31 Mart’ta yaptığınız gibi suratlarına oylarınızla Osmanlı tokadı gibi yansıyacak. Çok uzun zamandır aziz milletimiz sadece ve sadece bu arkadaşların gözünde maraba oldunuz” diye konuştu.

Konuşmasının başında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için oy isteyen Akşener, ‘bir oyunuz da Meral’e’ diyerek İYİ Parti için de çağrı yaptı. 14 Mayıs’taki seçimin önemine vurgu yapan Akşener, “Bir tarafta bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan her şeyi iki dudağının arasına bağlamış tek adam sistemi, ucube sistem diğer tarafta ise demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, demokrasiyi tam ve kâmil uygulamayı söz veren ve bunun arkasında duracak olan Millet İttifakı, Cumhurbaşkanlığında Sayın Kılıçdaroğlu, ve parti olarak da elbette kendi partimi söyleyeceğim İYİ Parti” dedi.

Balıkesir’in tarım şehri olduğunu ifade eden Akşener, Mansur Yavaş’ın Ankara’daki tarım çiftçilerine 4,5 milyar TL para kazandırdığını söyledi.

Ankara’daki dinozorların yer aldığı ANKAPARK’a bir önceki belediye başkanı olan Melih Gökçek’in 16 milyar lira harcadığını belirten Akşener, bu paranın çocukların KYK borçlarının ödenmesi, Balıkesir’de fabrikalar yapılması gibi yatırımlara harcanması gerektiğini ifade etti. Balıkesir’de 50 bin insanın kayıtlı işsiz olduğunu söyleyen Akşener, iktidara ‘utanın’ diyerek seslendi ve ekledi: Abdullah Öcalan’la akraba gibi olan sensin be… ‘Bizim Mehmet’ diyorsun. Ama biz bu yün yumaklarına takılmayacağız.

İktidara gelirlerse en düşük emekli maaşlarını da asgari ücret seviyesine çıkaracaklarını söyleyen Akşener, atanmamış sağlıkçıların mağduriyetini de gidereceklerini söyledi. Köy okullarını açarak taşımalı eğitimi bitireceklerini vaat eden Akşener, “Öğretmen gidecek, veteriner gidecek, ziraat mühendisi gidecek o köye, genç çocuklarımız tarım yapmak istiyorsa eğer 5 yıl boyunca tarım yapmak için evlenip gittiler köyde yaşamaya karar verdiler, bu gençlerin SKK ya da Bağ-Kur primlerini 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz. Havza bazlı tarım yapılacak ve alım garantisi ile fiyat garantisi verilecek. Türkiye’yi bir hendek ülke yaptılar, Suriyeli kardeşlerimizi tamamı 2 yıl içinde memleketlerine gidecek. 14 Mayıs akşamı sayın Erdoğan ve arkadaşlarını, Recep Bey ve arkadaşlarına teşekkür edip ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu da makamına alkışlarla oturtacağız” dedi.

İYİ Parti’nin kurulmasının önemli olduğunu söyleyen Akşener, partinin kurulmaması durumunda ülkenin neyi konuşacağını sordu ve “Eziyetlere hep birlikte dayanmasaydık, her türlü haksızlığa, iftiraya, kötülüğe dayanmamış olsaydık, o iradeyi göstermemiş olsaydık bugün Millet İttifakı diye bir kavram olmazdı. Bugün 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu dediğimiz zaman bu büyük alkış kopmazdı. Bugün İstanbul ve Ankara belediyeleri bizde olmazdı. İYİ Parti bu ülkenin sigortasıdır. İYİ Parti bir şeyi değiştirmiş her şeyi değiştirmiştir” diye konuştu.

Öte yandan İYİ Parti resmi Twitter hesabından yeni bir video yayınladı. AK Parti’yi eleştiren video “AK Yapım sunar: #İhanetinBedeli” notuyla paylaşıldı.

O video şu şekilde:

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu hakkında konuştu: Kalbim acıdı