DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan-CHP lideri Özel görüşmesi sonrasında kendisinin de Cumhurbaşkanı ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna “Davet gelirse sıcak bakarız. Diyalog önemli ama sonuç da vermeli" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yaşanan “yumuşama sürecini” desteklediğini belirtirken kendisine görüşme daveti gelmediğini, davet gelirse “sıcak” bakacağını söyledi.

Ali Babacan katıldığı canlı yayında “Siyasette yumuşama bizim desteklediğimiz bir iklim. Ancak yıllarca öfkeden ve nefretten beslenip birdenbire dönüp normalleşemeden bahsedilmesinin de halka izah edilmesi gerekiyor. Yıllarca neden milleti gerdiniz? Normalleşme diyorsanız demek ki anormallik yaptınız, yıllarca gerginlik üzerinden siyaset yaptınız, her iki tarafın da önce bir çıkıp anlatması lazım, niye geriyorlardı, niye yumuşadılar, şimdi niye konuşuyorlar? Yıllardır ülkeyi germiş olmanın da bir izahı olmalı. Millete çıkıp ‘özür dileriz, biz bu güzel ülkeyi, güzel milletimizi kutuplaştırdık, her gün nefret pompaladık, belki işimize o gün öyle geliyordu, bugün böyle geliyor’ diye anlatılması lazım. Milletten bir özür borçları var” dedi.

Babacan Atina’dan sonra şimdi de Çin’de ekonomi konuşacak

Babacan, Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna “Bizim görüşme talebimiz olmadı. Ancak kendisinin talebi olursa sıcak bakarız. Ama görüşüp çay-kahve içip bitireceksek anlamı yok çünkü Türkiye’nin yakıcı sorunları var. Bu sorunların derhal çözülmeye başlanması gerekiyor. Bizim her konuda çalışmamız var. Onları takdim ederiz. Diyalog önemlidir, ama bunun sonuç vermesi gerekir” diye yanıt verdi.

DEVA Partisi’nin yok sayılmaya çalışıldığını söyleyen Babacan “İstedikleri kadar yok saysınlar, görmezden gelsinler… Biz varız, buradayız ve dimdik ayaktayız ve bu ülke için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, bu ülkenin sorunlarını çözmek için çalışmaya kararlıyız” diye konuştu.

Bahçeli’nin durduğu nokta bugünkü siyasetle uyuşmuyor

Babacan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim isteyip istemeyeceğine ilişkin soruya da şu cevabı verdi:

“Şu anda Sayın Bahçeli’nin ülkede bir erken seçimi tetikleyecek gücü olduğunu düşünmüyorum. Belki o gün vardı, ama bugün Türkiye başka çözümler bulur. Bugün erken seçimi konuşma günü değil. Daha seçimlerin üstünden bir yıl geçmiş. Yerel seçimler daha yeni olmuş. Milletimiz genel seçimde Sayın Erdoğan’a, yerel seçimde muhalefete bir kredi açtı. Gerçekçi olmak lazım. Muhalefet normalde erken seçim ister ama bugün o gün değil.”

Bahçeli’nin “normalleşme” arayışı karşısındaki duruşunu da değerlendiren Babacan “Öfke ve nefret siyasetinden beslenerek bugünlere gelmişken birdenbire kendini farklı bir iklimde buldu. Yazın sıcağında palto mu buldu dersiniz, kışın soğuğunda ince bir kıyafet mi buldu dersiniz… Durduğu nokta bugünkü siyaset tarzı ile uyuşmamış oldu. Bunun verdiği bocalama ve yeni arayış olabilir. Acaba ben unutuluyor muyum, acaba bana ihtiyaç azalıyor mu hissiyatı da olabilir, kendilerine sormak gerekir” diye konuştu.

Babacan Bahçeli’ye yüklendi: Küçük ortak yeni krizler çıkarma peşinde