MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı Öcalan açıklamasıyla siyasetin tam ortasında yer alırken dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. Alaattin Çakıcı, Bahçeli'yi ziyaret etti ve kol kola fotoğrafları basına yansıdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, son günlerde siyasetin en çok konuşulan aktörü oldu. Çünkü kendisinin şimdiki açıklamalarının tamamen tersini yaptı. Aslında Meclis’in 1 Ekim’deki açılışında bunun sinyalini vermişti. Her fırsatta terörist ilan ettiği ve kapatılması gerektiğini savundu DEM Parti’nin sıralarına gitti, tokalaştı. Sonra da bunun sadece siyasi nezaket sınırları içinde değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi, planlı olduğunu anlattı. Gerçekten de planlıydı ve biz bunu ilerleyen günlerde öğrenecektik.

Bahçeli aslında farklı çıkışlar yaparak siyasetin gündemine oturuyor. Daha önce de Google’a adını yazdığınızda ‘mafya lideri’ unvanıyla ilk sıralara oturan Alaattin Çakıcı için de açıklamalar yapmıştı ve çok konuşulmuştu. O dönem yani 2020 yılında Çakıcı hapisteydi. O ilk kez tutuklandığında takvim yaprakları 1980 askeri darbesinin getirdiği kaos ortamına denk geliyor. “MHP ve ülkücü gruplar” davasında “sol örgütlere mensup olduğu iddia edilen 41 kişiyi öldürdüğü” suçlamasıyla yargılanan Çakıcı, askeri mahkemece suçlu bulundu. 1982 yılında ise “somut delil bulunamadığı” gerekçesiyle serbest bırakıldı. Çakıcı bundan sonra yine hapse girip çıkacağı bir hayatın içine girecekti.

Çakıcı 1980’li yıllarda sahte çek-senet işlerine karıştığı tespit edildiği için 1992’de sahte bir pasaportla yurtdışına kaçtı. 1998’de Fransa’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. 1999’da cezaevine girdi. 2002’de salıverildiğinde yeniden yasadışı yollarla Türkiye’den kaçtı. 2004’te Avusturya ve Türk polisinin ortak operasyonuyla Avusturya’da yakalandığında, üzerinde eski bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yöneticisine ait sahte pasaport vardı. Bundan sonra bir daha hapisten çıkmadı ama içeride de yalnız bırakılmadı. Bahçeli onu 2018 yılında Kırklareli’ndeki hapishanede ziyaret etti. Ancak Çakıcı hakkındaki davalardan bir bir ceza çıkıyordu. Çakıcı, eski eşinin bağlantılarıyla ilgili haberlere imza atan gazeteci Hıncal Uluç’un yaralanması ve Adil Öngen’in öldürülmesi ile ilgili davalarda suçlu bulundu ve ceza aldı. Silahlı saldırılar düzenleyen bir suç örgütünü kurup yönetmek suçlamasıyla, 14 yıl 9 ay ceza almışken, 2006’da eski eşi Nuriye Uğur Kılıç’ın 1995 yılında katledilmesiyle ilgili davada 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu sırada yani 2018 yılında Bahçeli “PKK’nın siyasi acentesi de cezaevindeki şahsı Cumhurbaşkanı adayı gösterdi” diyerek eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef gösterirken “Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı? Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir?” diyerek Çakıcı’ya sahip çıkmıştı. Ayrıca  “Cumhurbaşkanı olsam af yetkimi kullanmıştım “diyen Bahçeli’ye göre Çakıcı, dönemin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş kadar suçlu değildi.

Aradan iki sene geçti ve yıl 2020 oldu. Bu sırada MHP ile AK Parti ortaklığında kurulan Cumhur İttifakı da ikinci yılına girmişti ki bir genel af çıktı. Alaattin Çakıcı, 15 Nisan 2020 Tarihli ve 31100 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ilgili yasa değişikliği kapsamında hükümlü bulunduğu Sincan L Tipi Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edildi. Aynı yılın haziran ayında Çakıcı Bahçeli’yi ziyaret etti ve “Türk dünyasının ve Türk milletinin yaşayan efsanevi lideri, mensup olduğum camianın genel başkanı değerli ağabeyimi genel merkezimizde ziyaret ettim. Kendilerine ve Türk milletine saygılarımla arz ederim” sözleriyle fotoğrafını paylaştı.

2020 yılındaki ziyaret sonrası Çakıcı’nın paylaştığı fotoğraf.

Bundan iki yıl sonra bir ziyaret daha gerçekleştirdi Çakıcı ve bu kez paylaştığı fotoğrafta Bahçeli ile Çakıcı kol kola yürüyordu.

Bahçeli’ye 2022 yılındaki ziyaret.

Partisinin 2020 yılındaki Meclis’teki grup toplantısında “Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz” diyen Bahçeli bir kez daha Çakıcı’yla bir araya geldi. Hem de bu kez gündem neredeyse sadece Bahçeli’nin etrafında dönerken ve hiç olmadığı kadar sert rüzgarlar eserken.

Bahçeli üç gün önce haberin başında bahsettiğimiz ‘şimdiye kadar yaptığı açıklamaların tam tersi’ni yaptı. Partisinin Meclis’teki partisinin grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan Meclis’e getirilip örgütü lağvettiğini açıklamasını istedi. Bu gerçekleşirse de ‘umut hakkı’ uygulanmasını söyledi. Bahçeli’nin Öcalan hakkındaki bu beklenmedik açıklaması siyaseti sarstı, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu toplantıda Bahçeli’ye urgan fırlattı. Bahçeli de o urganı odasına astı. Milliyetçi kanat ne olduğunu anlamaya çalışırken bazı ülkücüler partisinden istifa ettiğine dair görselleri de sosyal medyadan paylaşmaya başladı. Şimdi DEM Parti, PKK ve Öcalan tarafından bazı açıklamalar yapılıyor. Sürecin nereye evrileceği ise muamma. Bunlar yaşanırken Çakıcı-Bahçeli görüşmesi de dikkat çeken bir gelişme oldu.

Dün çekilen fotoğraf.

Görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgi verilmezken Ekol TV’nin haberine göre, MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

TUSAŞ saldırısına tepki yağıyor: Bahçeli ‘hesap tutmayacak’, DEM ‘zamanlama manidar’ dedi