Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Metin Feyzioğlu'nun yerine Lefkoşa'ya Büyükelçi olarak atandı. Serim'in ailesi, KKTC'de lüks inşaatlar yapan bir şirketin sahibi. Prag'daki süresi dolan Egemen Bağış'ın yerine de Metin Feyzioğlu gidiyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı isimlere yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti. Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi. Mevcut Prag Büyükelçisi Egemen Bağış merkeze dönecek.

Daha önce Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı yapan Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ekim 2022’de KKTC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanmıştı.

Yaklaşık 2 yıl Türkiye’yi KKTC’de temsil eden Feyzioğlu, Kıbrıs Barış Harekatı için Lefkoşa’daki törenlere katılmak için ülkeye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i karşılamadığı için Özel tarafından eleştirilmişti.

Yapılan atamalarda Metin Feyzioğlu’nun medyatik bir kişilik olmasından dolayı ismi ön plana çıksa da yerine atanan Yasin Ekrem Serim de aslında dikkat çekici bir isim.

Yasin Ekrem Serim Girne Amerikan Üniversitesi’nden 2008 yılında mezun oldu.  Ancak KKTC ile bağlantısı burada üniversiteyi okumasından  ibaret değil, babası Maksut Serim’in KKTC’de kurduğu Serim Company adlı şirketin burada ciddi yatırımları bulunuyor.

KKTC’de daha çok inşaat alanında faaliyet gösteren şirketin yönetim kurulu başkanlığını ise kardeşi Halil İbrahim Serim yapıyor. Dışişleri koridorlarında aile şirketinin ciddi yatırımları olduğu bir yere Yasin Ekrem Serim’in büyükelçi olarak atanması tepkiyle karşılandı.

 KKTC merkezli Serim Company, KKTC’de lüks konut inşaatı ve arsa satışı üzerine faaliyet yürütüyor. Serim Company’nin KKTC’deki yatırımlarından biri.

Baba da Erdoğan’ın yakın çevresinden

Lefkoşa’ya büyükelçi olarak atanan Yasin Ekrem Serin ve halen Kıbrıs’taki aile şirketinin başında olan kardeşi Halil İbrahim Selim’in babaları ise Maksut Serim.

Baba Maksut Serim de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana yol arkadaşı. Belediye yıllarında Erdoğan’la birlikte çalışan Maksut Serim, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde de başbakanlık örtülü ödeneğinin başındaydı. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olmasından sonra görevden alındı. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra cumhurbaşkanı başdanışmanı olan Maksut Serim aynı zamanda HalkBank Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.

Özel davet etmişti: AK Parti ile KKTC ana muhalefeti beş yıl sonra görüştü