Gezi davasında 18 yıl hapse çarptırılıp vekilliği düşürülen Atalay için dün Meclis'te toplantı vardı. Ancak AK Parti'li vekil Özalan kürsüdeki TİP vekili Şık'a saldırdı. Eski vekil Atay Özalan'ın daha önceki saldırısında özür dilediğini anlattı.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın vekilliği AYM’nin hak ihlali kararına rağmen düşürüldü. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Meclis’i olağanüstü toplamak için çağrı yaptı. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu toplantı için yeterlilik sayısı oylaması vardı. MHP zaten katılmayacağını Atalay için hak ihlali kararı veren AYM’ye tepki göstererek duyurmuştu.

AK Parti de toplantı öncesi AYM’nin kararının anayasaya ters olduğunu savunmuştu ve oylamaya yeterlilik sayısının sağlanmaması için katılmadı. Ancak Toplantı yeter sayısı sağlanınca katıldı. Ancak Meclis, demokrasi tarihine kara leke olarak düşecek görüntülere sahne oldu. Çünkü Özalan kürsüde konuşan vekile saldırdı. Bu kişi TİP Milletvekili Ahmet Şık’tı. AK Parti adına Meclis’in idare amirlerinden biri olan, yani görevi genel kurul salonunda huzuru sağlamak olan Alpay Özalan kürsüdeki Ahmet Şık’a vurdu ve itti. Merdivenlere takılan Şık yere düştü, Meclis karıştı. Bu sırada DEM Parti Milletvekili Gülistan Koçyiğit’in kaşı açıldı, yerlere kan döküldü.

Bu Özalan’ın ilk saldırısı değildi. 2021 yılındaki İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt vermek üzere kürsüye gelen dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini ayakta alkışlatma çakallığına kapılmasın” deyince AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Özel’in üzerine yürümüştü.

Alpay Özalan’ın 2021 yılındaki görüşmelerde yumruk atmaya çalışması kameralara yansımıştı.

Olayı Eski TİP Milletvekili Barış Atay, ‘alan’ YouTube kanalından Onur Öncü’ye değerlendirdi. Özalan’ın ilk saldırısı olmadığını hatırlatan Atay “Alpay Özalan tanısınlar diye söylüyorum. Alpay Özalan ilk dönem o saldırı girişiminde güya bulunduktan sonra koridorda göz göze gelmediğimizde kendisine selam vermediğimiz için, ‘Ya sayın Genel Başkanım selamlaşmamızda da mı engel var? Kusura bakmayın ben siyasete yeni girdim biraz heyecanlandım. Yoksa böyle bir insan değilim’ diye bizim Genel Başkanımıza da yağ çeken bir yağdanlık. Bakmayın siz bunun kameraların önünde atar gider yaptığına. Yetti artık bu artistlikleri. En hafif tabiriyle bu kumpas kurmaktır. MHP’li vekillerin silahla girdiği bir Meclis burası şimdi beni konuşturmasınlar” dedi.

Sporcu yetiştiren dekandan Meclis’teki saldırıya destek: Alpay bunları uyarmıştı