Ak Parti'nin kuruluşunun 23. yılı hem toplantı salonlarında hem de sosyal medyada kutladı. Ancak bazı AK Partililer sosyal medyada partilerinin kuruluş yıldönümünü kutlarken eleştirilerini de dile getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 23’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AK Partili çok sayıda isim sosyal medyada paylaşım yaptı. Bu paylaşımlardan bazılarında eleştiri de vardı.

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç AK Parti’nin sistem tarafından dışlanmış Anadolu insanının bir inanmışlar ordusu olarak iktidara yürüyüşünün hikayesi olarak başladığını söyledi. Cumhur İttifakı’nı isim vermeden eleştiren Arınç “Bugünkü yapay ittifaklara nazaran aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelemizden sonra ortaya koyduğu en büyük, en doğal ittifak oluşumuydu. Anadolu’nun ve Anadolu insanın statükoya başkaldırısı olarak başlayan bu davanın kurucu bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

AK Parti’nin en büyük başarısının tüm reformları milletten güç alarak hayata geçirmesi olduğunu ifade eden Arınç son noktada bazı sıkıntıların olduğunu ve bazı konularda başarısız olduklarını itiraf etmeleri gerektiğini söyledi. Arınç konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bunu kanıtlamaktadır. Bu talebe doğru cevap verebilecek yegane parti yine AK Parti’dir. Adaleti, refahı ve kalkınmayı tekrar ancak biz sağlayabiliriz. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığım gezilerde vatandaşlarımızda bu konuya dair bir karamsarlık görüyorum. Bir televizyon kanalında benzer bir soru üzerine ‘Bugün de düştüğümüz yerden kalkacağız. Sıkıntılardan kurtulacağız’ demiş yurdun dört bir yanından teşekkür, tebrik telefonlarını almıştım. Tekraren söylüyorum; benim bu konuda en ufak bir tereddüdüm dahi yoktur. Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Önümüzdeki kongre yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır. Bu davaya gönül vermiş herkesi de tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için bu çatı altına davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’mizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özelinde tüm kurucu kadrolara ve sonrasında görev yapan her bir idareci ve teşkilat mensubumuza emekleri için şükranlarımı sunuyorum.”

‘Tedavi uygulanmadı’

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlığı döneminde danışmanlık yapan Yeni Şafak Yazarı Yasin Aktay da köşe yazısında AK Parti’nin 23 yıllık icraatlarını anlattı ve “Ancak iktidardaki 23 yıllık sürenin uzunluğu aynı zamanda bugün AK Parti’nin en büyük zaaflarından birini oluşturuyor” dedi.

Aynı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“Bu süre içinde Türkiye’de olumlu veya olumsuz, iyi veya kötü çok şeyler yaşandı. Bu yaşananların hepsi aynı zamanda AK Parti için de birer imtihan oluşturdu. AK Parti bir bütün olarak veya müntesipleri itibariyle bu imtihanların bir kısmının üstesinden başarılı bir biçimde geçti, bir kısmı ise onu yıpratıp geçti. Son birkaç seçim AK Parti’nin iktidardaki süre içinde nasıl bir yıpranmadan geçmiş olduğuna dair yeterince veri sundu. Bu verileri partinin kurucu lideri ve genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan son seçim sonuçları değerlendirmesi vesilesiyle etraflıca yaptı. Aslında teşhisin önemli bir kısmını da ortaya koydu, ancak henüz bir tedavi programı uygulanabilmiş değil. Bugün AK Parti ciddi bir yol ayırımındadır. Ülkeye her alanda devrim niteliğinde reformlar yaşatabilmiş partinin ülkeyi geleceğe, kendi felsefesine uygun olarak taşıyacak bir irade veya yetkinlik ortaya koyabilecek mi koyamayacak mı? Bir irade koyabilecekse, mevcut zaaflarını hiçbir komplekse girmeden yerinde teşhis edip cesaretle tedavisine girişmesi gerekiyor.”

‘Muhasebeden korkmayalım’

AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ise 23’üncü yıl dönümü kutlama mesajında “Kendi davasının peşinde değil Türkiye davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda. AK Parti’nin ‘tuhaf zamanlarından’ geçiyoruz, kuruluş paradigmasından uzaklaştığımız tuhaf zamanlar” dedi.

“Dışlayıcı milliyetçiliğin Avrasyacılık sosuyla, ‘Türk- İslam’ senteziyle yeniden harmanlanıp siyasi alanda kullanılmasının AK Parti’ye değil, radikal milliyetçiliğe, Tuğrul Türkeş’in işaret ettiği ‘Azgın Milliyetçiliğe’ yaradığını görüyor ve üzülüyorlar” diyen Miroğlu isim vermeden Cumhur İttifakı’nı eleştirdi. Kuruluş felsefesine vurgu yapan Miroğlu sözlerini şöyle noktaladı:

“AK Parti ve Cumhurbaşkanımız bu ülke için hala büyük bir şans. Bu şans kişisel beklentilere ve grup çıkarlarına heba edilmemelidir. Fakatsız, amasız bir muhasebeye oturmanın zamanı geldi. Muhasebeden korkmayalım, zayıflatmaz, güçlendirir.”

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner “AK Parti tez elden bürokratik-memur zihniyetinin hakimiyetine ve kendi içinde oligark gibi davranan siyasetçilerin varlığına son vermelidir” dedi. Metiner “Milletimizin istediği: Yeni bir AK Parti, yani kendisine ait bir AK Parti. Kuruluş yıl dönümümüz bu isteğin vücûd bulmasına vesile olsun. Şimdiden kutluyorum” dileğinde bulundu.

Ak Parti 23. yaşını kutladı… Erdoğan: Yorulanlar yoldan çekilsin

AK Parti transfer pazarını açtı, bu hafta İyi Parti ve Gelecek Partisi’nden katılımlar olacak