CHP heyeti TBMM Başkanı Kurtulmuş'u ziyaret etti ve Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı hakkında konuştu. Yargıdaki krize de dikkat çeken CHP, Kurtulmuş'un 'vahametin farkında olduğunu' söyledi.

CHP Gezi Parkı davası hükümlüsü milletvekilliği düşürülen Can Atalay için ikinci kez TBMM’yi 10 Eylül’de toplanmak üzere olağanüstü toplantıya çağırdı. Dün de CHP’nin Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti ve dilekçe verdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Başarır görüşmenin nezaket içinde geçtiğini aktardı ve bir önceki talepleriyle şu anda yaptıkları başvurunun farkını anlattıklarını söyledi. CHP’nin Yüksek Mahkemeler arasındaki krize dair araştırma önergesi verdiklerini de aktaran Başarır, Atalay konusunun Meclis’in itibarını zedelediğini aktardıklarını anlattı.

AYM’nin üç kararına rağmen yerel mahkemenin ya da Yargıtay’ın direnmesinin yasamaya ve yargıya zarar verdiğini belirten Başarır, Can Atalay’ın haklarının iadesini istediklerini söyledi. “TBMM 400 milletvekiliyle Anayasa’yı değiştirebiliyor, sistem değiştirebiliyor. Çözüm yerinin Meclis olduğunu söyledik. FETÖ, MİT Başkanını tutuklayacaktı, kim çözdü? Meclis çözdü. Yine anayasal bir kriz var. Meclis’in Türkiye’deki tüm sorunları çözecek kapasiteye sahip olduğunu söyledik” diyen Başarır umutlu olduklarını söyledi.

50 dakikalık bir görüşmede yeni döneme ilişkin şiddete dair ne yapılması gerektiğini de konuştuklarını aktaran Başarır, Kurtulmuş’un kararını beklediklerini söyledi. Kurtulmuş’un kesin bir ifade kullanmadığını ve “Değerlendireceğim” dediğini söyledi. “Kendisi de vahametin farkında” diyen Başarır içtüzük 7’ye atıf yaptı.

Meclis başkanının olay ilk yaşandığında Atalay’ın cezaevinde olmaması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Başarır yargıdaki krizin de Kurtulmuş’u üzdüğünü aktardı.

CHP Meclis’i Can Atalay için ikinci kez toplantıya çağırdı