CHP'de İBB başkanlığı tartışmasının ardından bu kez de cumhurbaşkanlığı polemiği başladı. Eski lider Kılıçdaroğlu'ndan sonra eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş da adaylık kapısını açık bıraktı.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Paris’te gazeteci Oray Eğin’in “Bir buçuk sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız” sorusuna “Gayet hazırım” yanıtını verdi. Bu açıklama gelecek seçimin adaylık tartışmalarını da başlattı. Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları ile her ay düzenlediği toplantıda bu konu da gündeme geldi. Tartışmaları ‘Yersiz’ olarak nitelendiren İmamoğlu CHP’li başkanların tecrübeli siyasetçiler olduklarını, aralarında AKP’den belediye kazanan isimler olduğunu hatırlatarak işlere ve projelere odaklanılmasını istedi. İmamoğlu basına bu yönde verilecek demeçlerden kaçınılmasını, zorunda kalınırsa de tartışma yaratmaktan kaçınılmasını istedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yeniden adaylığına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu “Delegeler derse ki ‘Gelmen lazım arkadaş’, görev verirlerse o zaman düşünürüm” dedi.

Bu tartışma sonlandı zannedilirken bir üst aşamaya geçildi. Bu kez de cumhurbaşkanlığı tartışması başladı. Gazeteci Barış Yarkadaş 12 Ağustos akşamı TV100’de katıldığı “Taksim Meydanı” programında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP Genel Başkanlığı için hazırlandığını iddia etmişti. Bu soruya Soyer’in yanıtı şöyle oldu:

“Yorum yapmak ve konuşmak için henüz erken. Karar verdiğimde kamuoyu ile paylaşacağım. Şimdi ne söylersek farklı yerlere çekilecek.”

Habertürk’e konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin “Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken. Şu an birinci önceliğim Ankara halkına hizmet. Bunun dışında bir gündemim yok. Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz” yanıtını verdi.

CHP işi gücü bıraktı, İmamoğlu’nun yerine gelecek ismi konuşuyor