CHP Sözcüsü Deniz Yücel muhalefete 'siyaset yapmayın' diye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sen Berkin Elvan’ın annesini seçim meydanlarında yuhalattığını ne çabuk unuttun" yanıtını verdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir kırsal mahallede kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayeti üstünden muhalefete tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt geldi.

Kısaca hatırlatalım; kız çocuğunun kaybolduğu bilgisi ulusal çapta gündem olunca birçok televizyon kanalı ve gazete konuyu öncelikli hale getirmiş, yayınlara dedektifler, profil uzmanları çıkarılmış, avukatlardan yorumculara birçok kişi yorumlarıyla inanılmaz bilgi kirliliğine yol açmıştı. Ayrıca pek çok yayın kuruluşu yayın yasağına da uymamıştı.

Erdoğan da özetle medyanın daha hassas davranması gerektiğini söyledi ama muhalefeti partilerini de ‘ayrımcılık yapmakla’ suçladı, ‘bölücü terör örgütünün öldürdüğü çocuklar karşısında sessiz kaldıklarını’ savundu.

Oysa konuyu siyaset sahnesine ilk taşıyan “Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz” demeciyle AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’ydu.

Sonradan her ne kadar soruşturmanın gizliliğine dikkati çektiğini belirtse de bu açıklama yaygın olarak “Güran ailesi AK Parti’ye yakın, bu yüzden susuyorlar” yorumlarına neden oldu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sırasında kameralar karşısına geçti. Erdoğan’ın “Siyaset yapmayın” eleştirisine yanıt verdi:

”Bu ülkeyi çocuklar için güvenli bir yer haline getiremediğimiz her günü sorgulamamız gerekiyor. Sekiz yaşındaki Narin’i toprağın altına gönderen bu organize kötülükle hukuk önünde hesaplaşmadan, yeni Narinlerin ortaya çıkmasını engelleyemeyiz. Bunun için de etkili bir soruşturma bağımsız ve tarafsız bir yargılama olması gerekiyor. Ama bizde ne oluyor?

Daha Narin kızımız bulunmamışken bir AK Parti Milletvekili çıkıyor ‘Bildiğim her şeyi söyleyemem, aile dostum’ diyor. Bunun üzerine gerçekleri saklayan bu kişiye biri de çıkıp ‘Sen ne biliyorsun da anlatmıyorsun’ diye sormuyor. Erdoğan diyor ki ‘Bir çocuğun naaşı üzerinden siyaset yürütülmez.’ Evet, çok doğru ‘bir çocuğun naaşı üstünden siyaset yürütülmez’ ama sen Berkin Elvan’ın annesini seçim meydanlarında yuhalattığını ne çabuk unuttun Sayın Erdoğan.”

Erdoğan: Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın hesabını mutlaka soracağız