CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanlı'ğa yeşil ışık yaktı. Tutum belgesini kamuoyu ve partisiyle paylaştıktan sonra da adaylık konusunda karar vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yenilgiyle ayrıldı. Bunun ardından CHP’de de sular bir türlü durulmadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘değişim’ talebiyle öne çıkan isim olurken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel de genel başkanlık için adı geçen isimler arasında.

Dün Halk TV canlı yayınında genel başkanlığa ilişkin soruları yanıtlayan Özel, seçimde eksik kaldıkları noktalara da değindi. CHP’nin geçmiş tarihine değinen Özel, “Ben 2 ay boyunca herkesle görüşmeye çalıştım. Yeni yönetim anlayışıyla ‘talibim’ diye ortaya çıkan -çıkan arkadaşlar var- bana böyle bir sorumluluk düştüğüne Haziran ayından daha çok iknayım. Sorumluluktan kaçmayacağın dediğim Haziran’dan daha yakınım sorumluluk üstlenmeye. İnsanlar yaşananlardan ders alınmasını bekliyorlar” dedi.

Tutum belgesini kamuoyuyla ve partiyle paylaştıktan sonra adaylık kararının da verileceğini belirten Özel, “Esas meselem şu; sosyal demokrat bir partinin bir kahramana, Erdoğan’dan daha çok bağıran birine ihtiyacı yok. CHP’nin sağlam bir kadronun kaptanlığını yapacak liderlik anlayışına ihtiyacı var. CHP’nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Bir görev üstlenirsem CHP’yi Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

Türkiye gri listeden çıkmak için adım attı, ‘aklama’ büroları kuruldu