CHP lideri Özgür Özel AK Parti ve MHP'yle DEM arasında başlayan 'yumuşama' süreciyle eşzamanlı olarak Doğu - Güneydoğu illeri ziyaretlerine başlıyor. Ana muhalefet lideri bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘iç cepheyi güçlendirme’ çağrısından sonra AK Parti ve MHP’yle HDP ardılı DEM Parti arasında başladığı gözlenen ‘yumuşama’ beraberinde “yeni çözüm süreci mi başlıyor” tartışmalarını getirdi. DEM yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak diğer muhalefet partilerine çağrı bile yaptı. Taraflardan şartlı da olsa birbiri ardına diyaloğa açık demeçler verilirken CHP temkinli duruşunu şimdilik koruyor.

Nitekim CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilintili ilk açıklamasında “Analarımızın gözyaşı dursun diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun, özgür ve eşit hissetsin diye üzerimize düşen ne varsa cesaretle yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde, ne Tuncer Bakırhan’ın işaret ettiği istikametteyiz” dedi.

Ve peşinden Doğu – Güneydoğu Anadolu illerini ziyaret etme kararı aldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre 22 Ekim’de partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenecek grup toplantısı sonrası hemen Diyarbakır’a gidecek. Çarşambayı da kentte geçirecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek olan Özel belediye eşbaşkanları Sera Bucak ve Doğan Hatun’la bir araya gelecek. Valiliği de ziyaret edip ticaret odasının ev sahipliğindeki sivil toplum kuruluşlarının toplantısına katılacak.

Özel Amedspor kulübünü de ziyaret ederek kulüp yöneticileriyle bir araya gelecek.

Perşembe günü rotasını Batman’a çevirecek. Son seçimde ana muhalefetin ilk kez kazandığı Hasankeyf Belediyesi’ne gidecek ve incelemelerde, temaslarda bulunacak.

Cuma günü Mardin temaslarına başlayacak. Burada Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek eş başkanlarla bir araya gelecek, Mardin Valisi ile de görüşecek.

CHP’ye katılım, rozet takma törenine katıldıktan sonra Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün Kasrı Kanco olarak bilinen evine misafir olacak.

Bu noktada hatırlayalım; Türk iktidar cenahından gelen adımların abartılmaması ama yabana da atılamaması gerektiğini söylemişti:

“Siyasetçilerin birbirleriyle sohbet edeceği bir ortamın olması değerli. Kürtler de bu işin silahla çözülemeyeceğini görmeye başladı. Atılacak doğru adımlar sonucunda sıkıntı da olmaz.”

Roboski ziyareti planlanıyor

CHP Genel Başkanı cumartesi günü Şırnak ve Hakkari’de olacak. Özel’in Şırnak’ta gerçekleştireceği çeşitli temasların ardından bombardıman sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski’ye gitmesi, ailelerle bir araya gelmesi planlanıyor.

Van Belediye Eş Başkanlarıyla görüşme, gençlik buluşması

Aynı gün Hakkari’ye de gidecek olan Özel burada da CHP’ye katılım törenine katılacak. Programın son günü olan pazar günü Özel Van’da olacak. Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek belediye eşbaşkanlarıyla görüşecek olan Özel ayrıca CHP il örgütünün organize ettiği Gençlik Buluşmasına katılacak.

Programdan önce Demirtaş ziyareti

Özel Doğu ve Güneydoğu illeri programından bir gün önce Edirne Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek gündeme dair görüş alışverişinde bulunacak.