Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu son günlerde başlayan yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin olarak "2023 seçimleri öncesi hepimizi terörist ilan ettikleri gibi taktik bir manevra yapıyorlarsa sonuna kadar karşısında oluruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Saadet’le birlikte düzenledikleri grup toplantısında konuştu. AK Parti ve MHP’yle DEM Parti arasında başladığı gözlenen ‘yumuşama’ ve bu durumun beraberinde getirdiği ‘yeni çözüm süreci mi başlıyor’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘iç cepheyi güçlendirme’ çağrısı sonrası DEM Parti sıralarına selam vermesiyle başlayan durumla ilgili olarak “Süreçte iki ihtimal var; ‘ya milli bir stratejik planlama vardır, bu sorunları çözmeliyiz ve yeni savaş riskine karşı hazırlıklı girmeliyiz, içerideki yaraları kapatmalıyız’ diyordur. Eğer böyle diyorlarsa sonuna kadar arkasındayım” diyen siyasetçi şöyle devam etti:

“(PKK lideri Abdullah) Öcalan’dan mektup alıp 2019 seçimlerine gittikleri gibi, sahte videolarla 2023 seçimleri öncesi hepimizi terörist ilan ettikleri gibi taktik bir manevra yapıyorlarsa sonuna kadar karşısında oluruz. Bu onlara da millete de bir fayda getirmez.

Kendilerine çağrım şudur; doğru hesap edin ve milleti birleştirin, kutuplaştırmayın. Yoruldu millet kutuplaşmadan. Terörle mücadelede her şeyi denedik. Milli bir proje olarak gördüğüm çözüm sürecine destek verdim, çözüm süreci kamu düzenini yok ettiğinde de teröristlerle mücadele ettim.

Bu işin iki ayağı vardır; eksiksiz ve tam demokrasi, tavizsiz bir kamu yönetimi. Bu iki ayağın biri aksadı mı olmaz. Sayın Erdoğan haklı; anaların kendi diliyle konuşamadığı günler vardı ve ben her yerde bu meselelere sahip çıktım. Siz niye Kürtçe levhaları kaldırmak için savaş ilan ettiniz? Neden farklı düşünenlere terörist muamelesi yaptınız?

‘Ümit ederim devam ettirir’

Sayın Bahçeli’nin insiyatif aldığı bir süreç rahat yürür. Ümit ederim bunu devam ettirir. Başta DEM olmak üzere ilgili taraflar da şunu diyecek; çözüm sürecinde yaptığımız hataları yapmayacağız ve kamu düzenini bozmayacağız. Partimizin görüşü açık ve nettir; demokratik hak ve özgürlükler bakımından insan haklarına duyarlı kamu düzeni konusunda da teröre asla taviz vermeyen bir yaklaşım.”

DEM Parti’den çıkış: “Süreç başlayacaksa İmralı orada”