HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kobani davasında savunmasına devam edecek. Duruşmaya verilen hafta sonu arasında babasını kaybeden Demirtaş’ın savunmasına devam edip etmeyeceği merak ediliyordu.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 31 Aralık’ta babası Tahir Demirtaş’ı kaybetti. Demirtaş yargılanmasını ve haksız tutukluluğu protesto etmek için Adalet Bakanlığı’ndan bir talepte bulunmayacağını belirterek cenazeye katılmadı. Demirtaş babasının cenaze törenine katılması için gerekli işlemleri yapmaya giden avukatlarına “Bir şey istemeyeceğim. Yasımı cezaevinde tutacağım. Başvuru yapmayın” demişti.

Avukatı Ramazan Demir, Selahattin Demirtaş’ın babasına veda notunu sosyal medya hesabından paylaştı. Demirtaş notta el yazısıyla, “Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun” diye yazdı.

Selahattin Demirtaş’ın acı günü

Selahattin Demirtaş, Kobani Davası’nda esasa ilişkin savunmasına geçen hafta başlamıştı. Duruşmaya verilen hafta sonu arasında babası vefat eden Demirtaş’ın savunmasına devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Demirtaş’ın savunmaya ara vermeyeceği ve salı günü savunmasına kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, savunmasının ilk gününde savunmayı mahkeme heyetine değil halka yaptığını söyleyen Demirtaş’ın savunmaya bunu hatırlatarak devam etmeyi tercih ettiği belirtildi. Demirtaş’ın “Halkıma ve babama borcumu ödemek için savunmama devam edeceğim” dediği öğrenildi.

Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonundaki duruşmaya Demirtaş Edirne Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlanacak.

Selahattin Demirtaş: Çete lideri olsaydım yargılanmazdım