İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu çözüm süreci tartışmalarına ilişkin konuştu: "Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz. Bu millete de bir daha seyrettiremeyeceksiniz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sınır ötesinde yaşananlardan yola çıkarak ‘iç cepheyi güçlendirmek gerektiğine’ dair mesajı MHP lideri Devlet Bahçeli’yle daha önce Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedefe koymak pahasına kapatılması için çağrılar yaptığı HDP ardılı DEM Parti arasında ‘yumuşama’ya yol açtı.

1 Ekim’deki yeni yasama yılı açılışında Bahçeli’nin “Türkiye partisi olun” mesajı vermek için ön ayak olduğunu söylediği selamlaşma DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve diğer yöneticilerin “Zaten öyleyiz” minvalindeki yanıtı ve yeni anayasa konusunda muhalefete çağrılarıyla sürdü.

Gelişmeler akıllara tek bir soru getirdi: “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?”

Bugüne dek verilen demeçlerde hem iktidar hem DEM kanadında temkinli fakat ‘diyaloğa açık’ yorumlar göze çarparken konunun – şimdilik – herhangi bir tarafı olmayan İYİ Parti’den de açıklama geldi.

Bilindiği üzere İYİ Parti, MHP’den ayrılanların kurduğu bir oluşum ve 2018’den bu yana siyaset sahnesinde. Mevcut genel başkan da Ülkü Ocakları’nda kökten yetişme bir isim olan Müsavat Dervişoğlu.

Dervişoğlu partisinin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında bahse konu gündem maddesine değindi.

“2011’de ‘Çözüm’ adı altında başlayan ihanet süreci, 2015’te ‘Rafa Kaldırdık’ sözü ile uyutuldu, 2017’de İYİ Parti kuruldu, 2018’de rahatsız olanlar Cumhur İttifakı’nı oluşturdu, Ardından Hüda-Par ile genişleyen Cumhur İttifakı, şimdi DEM ile el sıkışıyor” dedikten sonra şunları kayda geçirdi:

“Bunun adı kapsayıcılık değil. Toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabasıdır. Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yürürlüğe konulmasıdır. Milletçe biz bu filmi seyrettik. Senaryo-yönetmen-yapımcı hepsi aynı, Sadece oyunculara yenileri eklenmiş bir devam filmi. Her adımınızı biliyor ve yakından takip ediyorum.

‘Gerçek niyetlerinizi gizleyemezsiniz’

Ben Müsavat Dervişoğlu gücümü bu Büyük Milletin mensubiyetinden alıyorum. Yetkiyi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşlığımdan… Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz. Bu millete de bir daha seyrettiremeyeceksiniz. Gölge oyunları oynayarak ve sonra da pardon diyerek gerçek niyetlerinizi gizleyemezsiniz.

Hepinizi tanıyor ve takip ediyoruz. Çok şeye gerek yok, sadece İmralı tutanaklarına bakarak, Kimlere hangi misyonun yüklendiğini, Hangi ihanet planının figüranı olduklarını, Rollerin nasıl dağıtıldığını, Bugün sahneye koyulmak istenen hain senaryonun Kimler tarafından yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bütün bunları zamanı geldikçe aziz milletimizle paylaşacağız.”

Yarın sabah Kürtler’le ‘çözüm süreci’ başlasa neler konuşulur?