İYİ Parti lideri Dervişoğlu Merih Demiral'la gündeme gelen bozkurt sembolüne ilişkin konuştu. Demiral'a destek veren Dervişoğlu konuşmanın devamında sembolün arkasına sığınan 'çakallar' olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Konuşmasına futbolcu Merih Demiral’ın Türkiye-Hollanda maçında yaptığı ‘bozkurt’ işaretine değinerek başlayan Dervişoğlu “Futbolcumuz Merih Demiral mutluluğunu tribünlerdeki ve ekranları başındaki aziz milletimizle Türklüğün sembolü olan ‘bozkurt’ yaparak paylaşmıştır. Onu da ayrıca alnından öpüyorum. Ama sadece ‘bozkurt’ selamı yaptığı için değil, işini layıkıyla yaptığı, ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven’ sözlerinin timsali olduğu için alnından öpüyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Sinan Ateş cinayetine değinen Dervişoğlu kendilerinin Türk’e yaraşmakla ve Türk’e yaraşanla ilgilendiklerini söyledi. “Görevini en iyi yapmakla, alın teri akıtmakla, toprağına layık olmakla ilgileniyoruz. Hak yememekle ve hak yedirmemekle ilgileniyoruz. Bu sembolün arkasına sığınan çakallar ve sırtlanları da biliyoruz. Meydanı mankurtlara bırakmamak, bozkurtları diriltmek için buradayız” diyen Dervişoğlu, Sinan Ateş için, adalet için var olduklarını belirtti. Dervişoğlu “Anaların gözyaşlarını görmeyip muktedirlerin tebessümlerine bakan, milletin çığlığına sağır, efendilerinin fısıltılarını dahi duyanlara karşı milletin sesi, anaların gözyaşı, çocukların çığlığı olarak buradayız. Bozkurtça haykırıyoruz: ‘Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Ya adalet ya kıyamet” dedi.

Gündemine kadın cinayetlerini de alan Dervişoğlu son yedi ayda 218 kadının öldürüldüğünü hatırlattı ve birçok kadının koruma kararına rağmen öldürüldüğünü belirtti. Cezaların caydırıcı olmadığını vurgulayan Dervişoğlu “Ciddi hiçbir tedbir almayan, mevcut koruma tedbirlerini bile kaldırmaya teşebbüs eden zihniyet bu cinayetlere ortaktır. Artık yeter. Milletin kürsüsünden sesleniyorum: Anayasayı delme manevralarından vazgeçin. Asıl sorunlarımıza, bu ülkenin can yakan problemlerine kafa yorun. Gelin kadın cinayetlerini sonlandırmak için el birliği ile çalışalım, göz göre göre devam eden bu vahşete son verelim. 21.yüzyıl Türkiye’sinde yaşanmaması gereken ne varsa yaşanmasına seyirci kalıyorsunuz. Garabetlerinizden ve aymazlıklarınızdan yorulduk artık” diye konuştu.

Sinan Ateş cinayeti davasında tutuklu 10 isim hakkında tahliye kararı