İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu CHP lideri Özgür Özel'in "Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum" sözlerine destek verdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Halk TV’de katıldığı bir yayında erken seçim çağrılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası adaylığını yorumladı.

CHP lideri Özgür Özel’in “Erdoğan’ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum” şeklindeki sözlerine destek veren Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Erken seçim kararı meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. YSK Tayyip beyin adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir.”

Dervişoğlu “Bu iktidar bana göre bitmiştir” ifadesini kullanarak Türkiye ekonomisine hakim kötü tabloyu eleştirdi:

“Erken seçim telaffuz ederseniz, hemen seçim talebinde bulunacaksınız. Türkiye bir seçimden yeni çıktı, 22 yıldır iş başında iş başında olan iktidar, sanki bu seçimde işe başlamış gibi söylemlerin arkasına sığınıyor. Bu ülkeyi yönetemiyorsa iktidar, artık yeni bir iktidara ihtiyaç vardır sonucu çıkar bu tabloda. Bu vadeye yayılan bir şey olamaz. Bugün erken seçim talep edeyim, Sayın Özel ifadelerimden sakın alınmasın. Tayyip Erdoğan’ın takvimini belirleyeceği seçimi erken seçim olarak göremem.

Seçim adına Cumhurbaşkanı tekrar aday olacak diye endişe taşımıyorum. Eğer seçimse en yakın takvimdeki seçime hazırız.

‘Seçim çağrılarını spekülatif buluyorum’

Bunu sadece ben birinci partiyim ya da bir diğeri ben iktidarım diye takvimi tanzim etmeye yönelik yol haritası şayet ederlerse spekülatif buluruz. En başında beri de erken seçim çağrılarını spekülatif buluyorum. bu seçime davet değil, düelloya davet.

Kim aday olursa olsun anayasamıza göre cumhurbaşkanı iki defa seçiliyor, Tayyip bey üçüncü defa seçildi. Önümüzdeki dönem dört oluyor. Erken seçim meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tayyip Bey’in adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir.”

Ankara’da ‘2025’ mesajlı kritik görüşme: Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş yemekte bir araya geldi