AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 14 Ağustos’ta yapılacak 'kuruluş' kutlamalarında partisine yeni isimlerin katılacağını duyurdu. Ankara kulislerine göre İyi Parti'den ve Gelecek Partisi'nden çok sayıda isim Ak Parti'ye geçmeye hazırlanıyor.

Bu yıl yapılan yerel seçimde birinci parti olma konumunu kaybeden ve hala daha anketlerde CHP’nin gerisinde gözüken Ak Parti, bu hafta bir transfer atağına girişiyor ve parlamentodaki konumunu güçlendirmeye hazırlanıyor. Ak Parti bu transferleri, geçen yıl 14 Mayısta yapılan milletvekili genel seçiminde Millet İttifakı’ndan, daha doğrusu CHP ve İyi Parti listelerinden seçilen isimlerle gerçekleştirecek.

Siyaset kulisleri haftalardır eski Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi’nde yer alan ve seçimde CHP listesinden Meclis’e giren bazı eski Ak Partili isimlerin eski partilerine dönmek için pazarlık yürüttüğü haberleriyle çalkalanıyor. Bu isimlerin içinde en bilineni Gelecek Partisi’nden Selim Temurci. Temurci birkaç kez sorulduğunda kendisi de Ak Parti’ye geri dönme arzusunu doğrulamıştı ama henüz bu transfer gerçekleşmemişti.

Benzer şekilde bazı İyi Partili isimlerin de bu hafta 14 Ağustosta kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Ak Parti’ye bu kutlama törenleri sırasında katılacağı kulislerde konuşuluyor. Seçimde İyi Parti’den seçilen pek çok milletvekili halen partilerinden istifa etmiş, bağımsız durumdalar. Bu isimlerden bazıları CHP ile temasta, bazıları ise Ak Parti ile. Ancak şaşırtıcı olan, halen İyi Partili olan kimi isimlerin de bu hafta Ak Parti’ye katılacağının ileri sürülmesi.

Gelecek Partisi’nin halen Meclis’e CHP listelerinden girmiş 10 milletvekili var. Bu parti, Saadet Partisi’nin yine CHP listesinden seçilen milletvekilleri  ile işbirliği yaptı ve Meclis’te grup kurmayı başardı. Ancak dün itibarıyla siyasi kulisleri hareketlendiren iddia, partinin milletvekillerinin toplu halde Ak Parti’ye transfer olacağı şeklindeydi. Hatta konuşulanlara bakılırsa bu transfer pazarlıkları da bizzat partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde yapılıyordu.

Dün siyasi kulisleri bu konuda yeniden hareketlendiren en önemli gelişme, Ak Parti Genel Başkan Vekili Efgan Ala’nın bir soru üzerine 14 Ağustosta yapılacak kuruluş yıldönümü töreninde partiye yeni katılımlar olacağını doğrulaması oldu. Ala, katılacakların milletvekilleri mi, yoksa belediye başkanları mı olacağını söylemedi. Ala, katılımlar için  “Olacak evet, AK Parti siyasetin dominant adresidir” dedi.

Kutlama programına ilişkin de bilgi veren Ala “Yaptıklarımızı yad edeceğiz, yapacaklarımızı gözden geçireceğiz. AK Parti olarak Türkiye’yi hedeflerine doğru daha iyi şekilde nasıl taşırız ve hedefleriyle buluştururuz? Bir araya gelip, Türkiye için AK Parti’nin ne anlam ifade ettiğini ve bundan sonrası için de neler yapabileceğimizi gözden geçireceğimiz bir kutlama günü olacaktır” dedi.

‘Görkemli ama aşırıya kaçmayan, sade ve etkili bir kutlama programı’

Kutlama programında tasarruf tedbirlerine dikkat edildiğini belirten Ala, “Bu konularda vatandaşımızdan beklediğimiz birçok şeyi vatandaşın da bekleyeceğini dikkate alarak hassas davranıyoruz. Görkemli ama aşırıya kaçmayan, sade ve etkili bir kutlama programıyla milletimizin huzuruna çıkacağız. İller kendi kutlamalarını yapacaklar. Ama merkezdeki kutlamaları da online sistemle izleyebilecekler” dedi.

Kutlamada Erdoğan da konuşacak

Ala, etkinliğin içeriğine ilişkin ayrıca şu bilgileri verdi: “Cumhurbaşkanı’mızın konuşması olacak. Ondan önce bir gösteri. AK Parti’nin serencamını anlatan, milletimizle bütünleşmesini anlatan bir gösteri olacak. AK Parti birçok şeyin başlangıcı oldu, yeniliği getirdi Türkiye’ye. Birçok şeyin adı AK Parti ile anılır oldu. Sloganımız da bunu çağrıştıracak bir slogan olacaktır. ‘Adı AK Parti.’ Vizyonumuz paylaşılacak. AK Parti’nin Türk siyasi hayatındaki dominant rolünün, aslında başarıdan başarıya koşması ve kendisiyle yarışıyor olmasının hem bizim siyasetimize hem de bizi izleyen gönül coğrafyamızdaki ülkelerin siyasetine çok önemli katkılar sunduğu kanaatindeyiz. Bu şuur ve sorumluluğun bilinci içerisinde o programları yapıyoruz.”