Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü gündeminde Lübnan'da yaşananlar vardı. Lübnan'da yaşanan saldırılar doğrultusunda Erdoğan, milli teknoloji hamlelerinin öneminin anlaşıldığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına 7204 yeni aracın hizmete alım töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında Lübnan’da yaşanan saldırılardan doğru savunma sanayine yapılan yatırımlara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, Lübnan’da Hizbullah üyelerinin kullandığı iletişim cihazlarının hedef alınmasının milli teknoloji hamlelerinin ne denli önemli olduğunu kanıtladığını söyledi. Erdoğan, “Bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Milli teknoloji hamlemizin yatırımların kıymeti anlaşılmış oldu. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadesini kullandı.

‘Bizden rahatsız oluyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silah lobileri, kaos lobileri, mazlumların gözyaşından beslenen kan tüccarları, bizden, büyüyen ve güçlenen Türkiye’den rahatsız oluyorlar” dedikten sonra İsrail’i de eleştirdi. Erdoğan, “Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı. 

AAtölye’de Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Hakan Fidan da Lübnan’daki saldırılardan sonra, siber güvenlik iççin bir başka çalışmanın daha başlatılacağının sinyalini vermişti. Fidan, “Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi” ifadelerini kullandıktan sonra bunun da kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınmış olduğunun sinyalini vermişti.

Lübnan’da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Ülkede 18 Eylül’de de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu 25 kişi öldü, 608’den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Lübnan saldırısı ders oldu, Türkiye siber güvenlik çalışması başlattı: Dünyadaki örnekler neler?

Siber değil ‘elektronik harp’: Kaçışı ise yok