CHP listesinden seçilen Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci eski 'yol arkadaşı' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Masada "AK Parti'deki kan değişimi ihtiyacı" ve "Öze dönüş mümkün mü?" gibi konular vardı.

14-28 Mayıs 2023’te düzenlenen seçimlerde CHP listesinden seçilerek Meclis’e giren Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.

Temurci siyaset hayatına 2006’da AK Parti’ye katılarak başladı. Üç sene boyunca Kağıthane ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ardından 2015’e kadar yerel yönetimden sorumlu il başkan yardımcılığına getirildi. 2015 – 2018 arasında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı’ydı. Ancak bir gece aranarak istifası istendi:

  • “Bugün çok özel bir gün benim için. Dün gece 11:00’e çeyrek kala genel merkezden arandığımda dün 8 Şubat’tı. Bugün 9 Şubat. Çok güzel tevafuk. Tam üç yıl sonra bu buluşmayı bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Çocuk denecek yaşlardan siyasetin içindeyim. Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar. Ağırlıklı olarak metine bağlı kalacağım. Ama bazı duygularımı da paylaşacağım.
  • Birilerinin adamı değil, tüm kardeşlerimizi kucaklayarak bu davanın adamı olmak bizim teşkilatlarda en birincil vazifemiz olmuştur. Bu yolda eğilmeden, bükülmeden, makam hırsına kapılmadan inandığı doğruları söyleyecek cesareti bizlere veren, sabrın en güzelini yaşatan Rabbime binlerce hamdolsun diyorum. Onurla, şerefle geldiğimiz AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimden hamdolsun yine büyük bir onurla ayrılmanın bahtiyarlığı içindeyim.”

Politikaya 2019 yılından beri kurucular kurulunda yer aldığı Gelecek Partisi’nde devam eden Temurci partisi muhalefet cephesinde konumlansa da Mart 2024’teki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı AK Parti’nin adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u destekleyeceğini kamuoyu ile paylaştı.

Partisi bu sözler için “Partimizin görüşü değil, sözleri kendisini bağlar” demekle yetindi.

Politikyol’dan Altan Sancar’ın haberine göre AK Parti kaynakları iki ismin bayram öncesi görüştüğünü aktardı. Talep Erdoğan cephesinden gelmiş ve buluşma samimi bir ortamda gerçekleşmiş.

Masadaysa “AK Parti’deki kan değişimi ihtiyacı” ve “Öze dönüş mümkün olabilir mi, bunun için hangi adımlar atılabilir” gibi konular varmış.

AK Parti kaynakları görüşmenin ‘partiye davet olarak yorumlandığını’ söylüyor. Bu arada Temurci de görüşmeyi doğruladı ancak içeriğine dair ayrıntı paylaşmadı. Temurci AK Parti’de hala karşılığı olan isimler arasında sayılıyor.

CHP elindeki popülizm bayrağını daha da yükseklere çekmekte kararlı