Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havaalanında miting yaptı, mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde “Büyük İstanbul Mitingi” gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi rakamlara göre mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı konuşmasında Millet İttifakı’nın Cumartesi yaptığı İstanbul Maltepe’de yaptığı mitingi için “Niye mitingini Yenikapı’da yapamadı? Nerede yaptı? Maltepe’de. Çünkü bu iş farklı bir şey” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nca Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”ne katılarak vatandaşlara hitap etti. ( Arif Hüdaverdi Yaman – Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstanbul ‘Evet’ derse bu iş biter. İstanbul ‘Birilerini emekli edeceğiz.’ derse, bu iş biter” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlara şöyle seslendi:

“İnşallah onların bu kabuslarını da hiç bitirmeyeceğiz. Buna hazır mıyız? Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Bütün yakınlarımızı, dostlarımızı sandıklara götürüyor muyuz? Ben size inanıyorum. Siz İstanbul’sunuz. İstanbul ‘Evet’ derse bu iş biter. İstanbul ‘Birilerini emekli edeceğiz’ derse bu iş biter. Benim size inancım tam. Ve biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Eğer siz ‘tamam’ derseniz bu iş bitmiştir. Tamam mı? Tamam mı? Eyvallah.”

Havalimanı mitingi izlenimleri | Ak Partili boyacı Hasan: Soğan yeriz Suriye olmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları üzerinden de Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullandı:

“Bunlar Atik Valide Camii’ne bira şişeleriyle girdiler mi? Tüneller açmaya kalktılar. Ama bedelini ağır ödediler. Bay Bay Kemal istersen fıçılarla iç. Benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp da meydanı bırakmaz. Yapacağımız çok iş var. Bu yolda yürüyecek çok mesafemiz var. ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazanların mesajı açık değil mi? Montaj olduğunu bildikleri halde 17-25’te FETÖ ihanet çetesinin kaset kumpaslarına dört elle sarılanların mesajı açık değil mi? 15 Temmuz gecesi millet darbeye direnirken, tankların arasından süzülüp gidenlerin mesajı açık değil mi? Suriye’yi yerle bir eden kan ve ateş çemberini ülkemize taşımak için terör örgütleriyle kol kola girenlerin mesajı açık değil midir? Ekonomik tetikçilerin tuzaklarına, ‘tüketmeyin’ ülke batsın diyerek, destek olanların mesajı açık değil mi?”

Erdoğan, Avrupa gazetelerinin de İstanbul mitingini izlediğini savundu ve “İşte burada cevabı siz vereceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı.

İmamoğlu’na ilk ismiyle hitap eden Erdoğan, “Van’da da PKK’lılarla anlaşmışlar, onların işaretini yapıyorlar. Ya Ekrem, sen Trabzonlusun. İstanbul’a hizmetkar olmak varken senin oralarda ne işin var?” dedi.

Erdoğan, deprem felaketlerinin üzerine binmesiyle kimi alanlardaki sıkıntıların da arttığının farkında olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“Emin olun konut ve gıda fiyatları başta olmak üzere çarşı, pazardaki hayat pahalılığını yok saymıyoruz. Kimi açgözlülükten, kimi mevsim şartlarından kaynaklanan bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Zamanla tüm bunların hal yoluna girdiğini muhakkak göreceğiz. Ülkemizin ve milletimizin bugüne kadarki her sıkıntısını nasıl çözdüysek, bunların da üstesinden biz geleceğiz. Çünkü biz çözümün eriyiz. Çünkü biz ülkemizin sahip olduğu imkanları en doğru şekilde değerlendirebileceğimizi biliyoruz. Çünkü biz milletimize hizmeti, ibadet mertebesinde gören bir siyaset anlayışına sahibiz.”

Teyit.Org: En fazla 865 bin olabilir ama en az 520 bin kişi vardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul mitinginde 1 milyon 700 bin kişinin bulunduğunu söylemesi, bağımsız haber ve bilgi doğrulama platformu Teyit.org tarafından teyit edilmedi. Teyit.Org’a göre mitingin yapıldığı alana en fazla 865 bin kişi sığabilirdi. Alandaki kimi boşluklar da dikkate alındığında mitingde bu kadar kişi yoktu ama en azından 520 bin kişi vardı.