CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağı görüşmesi öncesinde partisinin eski genel başkanlarını telefonla arayarak görüşlerini aldı.

Yerel seçimlerden CHP’nin 47 sene sonra birinci parti çıkması siyasette dengeleri değiştirdi. Seçimden zaferle çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan randevu isteyeceğini söylemişti. Özel Erdoğan ile arasında diyalog zemini kurulmasının ülke için faydalı olacağını da yakın zamanda birkaç kez vurgulamıştı.

Geçen hafta 23 Nisan törenleri sonrası TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çay davetinde Erdoğan ve Özel ayaküstü görüşmüş ve asıl buluşmaya dair ayrıntıların netleştirilmesi için özel kalemlere talimat verilmişti.

Görüşme öncesi 1 Mayıs restleşmesi de yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Mayıs’ta Taksim tartışmalarıyla ilgili ”Muhalefet ve bazı marjinal guruplar 1 Mayıs’a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim’in mitinge uygun olmadığı herkesin malumu” dedi. AYM kararını hatırlatan Özel ise Taksim’de ısrarcı olarak anayasaya uyulma çağrısı yaptı.

İki isim bugün saat 16:00’da AK Parti Genel Merkezi’nde görüşecek.

Özel bu görüşmeden önce dün eski CHP genel başkanlarını aradı. CHP’den yapılan açıklamaya göre Hikmet Çetin, Altan Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı telefonla arayarak Erdoğan ile görüşmesinin çerçevesine dair bilgi verdi. Eski başkanların görüş ve önerilerini dinledi.

Özel bu görüşme için daha önce de parti yöneticilerinin görüşlerini almıştı.

Görüşme öncesi 1 Mayıs restleşmesi: Erdoğan yasakta, Özel Taksim’de ısrarcı